Xbox One X 1 1

Xbox One X için Microsoft Ciddi Bir Fedakarlık Yapacak

E3 2017 fuarında, oyun ve oyun teknolojileri alanında birçok yenilik sunulmuştu. Yenilenmiş seriler, yepyeni oyunlar derken donanım alanında ise etkinlikte en çok dikkat çeken Xbox One X oyun konsolları olmuştu. Uzun bir bekleme süresinden sonra tanıtımı gerçekleştirilen Xbox One X, özellikleriyle ise konsol alanının şu an için en başarılı ürünü olmuştu. Şimdi ise Xbox One X serisi için yeni bir açıklama daha geldi. Bu kez fiyat konusunda özel bir çalışma yapıldığı ortaya çıktı.

Xbox One X oyun konsolları uzun zamandır konuşulduğu gibi en başarılı oyun konsolu oldu. Oyun konsolu tanıtımını yapılmadan önce Microsoft, şimdiye kadar açıklanmış en başarılı oyun konsolunun geleceğini açıklamış bu nedenle de beklentileri bir hayli yükseltmişti. Yeni seri oyun konsollarının tanıtımından sonra ise bu beklenti karşılık buldu. Şimdiye kadar ki en başarılı oyun konsolu modeli olacak olan Xbox One X, modeli tüm üstün özellikleriyle beraber tanıtıldı.

Xbox One X

Xbox One X Gelir Getirmeyecek Mi?

Oyun konsolunun içerisinde kullanılan 6 teraflop değerinde grafik birimleri, 8 çekirdek yeni işlemciler güçlendirilmiş 12 GB GDDR5 RAM bellekler derken Xbox One X şimdiye kadar en iyi konsol özelliklerini sunmuş oldu. Oldukça başarılı bir teknolojisi olmasına karşın konsolun fiyatı içinse sadece 500 dolar açıklaması yapılmıştı. Fiyat performans ürünlerinde gördüğümüz rakamın nedeni ise ortaya çıktı. Microsoft yaptığı açıklamada Xbox One X konsollarıyla fiyat konusunda da rekabet içerisine gireceklerini ve bu nedenle de oldukça düşük fiyatların tercih edildiği belirtilmişti.

Markanın bunu sağlamak adına kendi gelirlerinden vazgeçtiği de belirtildi. Gelen açıklamaya göre Xbox One X üzerinden gelir elde etmek yerine, yazılım devi doğrudan oyunlardan ve suna ağı ücretli sistemlerden gelir elde etme amacında. Bu nedenle konsolların daha fazla satış elde etmesi ve Sony serilerini geride bırakması adına böyle bir yola başvurulduğu belirtiliyor. Alınan önemli kararın nasıl karşılık bulacağı ise merak konusu.