WhatsApp’ta grup oluşturmadan toplu mesaj nasıl gönderilir?

Genel olarak sohbetlerinizi çok fazla kolaylaştıran WhatsApp, özellikleriyle de kullanıcılar çok rahat bir şekilde rahatlatıyor. Elbette en çok dikkat çeken özellik ise toplu mesaj oluyor. Tabii ki toplu mesaj için grup kurmanıza hiç gerek yok.

WhatsApp’ta grup konuşmalarınızı şüphesiz sizi en çok rahatlatan özellik olduğunu biliyoruz. Kalabalık gruplarda toplu mesaj atarak bilgilendirme veya sırf geyik amaçlı sohbetler çok fazla. Ancak bazen birbirini tanımayan insanlara da aynı mesajı atmamız gereken durumlar oluyor ve grup kurmak bu bakımdan pek doğru değil. Tek tek kopyala yapıştır yapmak ise kalabalık bir kitle için sizi çok fazla yoracaktır.

WhatsApp’ta toplu mesaj gönderme

Toplu mesaj göndermek için iOS ve Android’de uygulamanıza girip Sohbetler kısmına gelmeniz gerekiyor.

Android kullanıcıları bu ekranda sağ üst kısımda yer alan üç nokta sembolüne tıklayarak menüyü açmalı. Daha sonra ise “Yeni toplu mesaj” seçeneğine tıklayarak kişi listesini görmeli. Kayıtlı kişilerinizden toplu mesaj atmak istediğiniz kişileri seçin ve toplu mesajınızı gönderin.

Bir uyarı yapmakta fayda var “yeni toplu mesaj” seçeneğinin hemen üzerinde “yeni grup” seçeneği var dikkat edin.

iOS kullanıcıları ise sohbet penceresinin hemen üzerinde yer alan “Toplu mesaj listeleri” seçeneğine tıklayarak kişileri seçebilir ve mesaj gönderebilir.