volkswagen touareg 1

Volkswagen Tourag V8 TDI 415 beygir ile tanıtıldı

Yeni model Volkswagen Touareg için 8 silindir desteği geldi. SUV model olan otomobil 415 beygir ve V8 TDI ile tanıtıldı. 

Cenevre fuarında sergilenecek olan Touareg tek ve güçlü T-Roc R olarak durmayacak. Volkswagen yeni aracına tam 8 silindir turbo dizel seçeneği ekledi. Hızlanma bakımından 5 saniyenin altında kalan otomobil, bastığınız an koltuğa yapıştırıyor.

V8 ile 0-100 km/s hızlanması 4.9 saniye

Volkswagen Touareg’in kaputunun altındaki tam 4.0 litre V8 TDI ünite 415 beygir güç ve 900 Nm tork üretecek. 8 ileri otomatik şanzımanla iletilen güç standart olarak 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemiyle yola aktarılacak. Volkswagen’in büyük SUV’si bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlayacak. Touareg V8 TDI’ın maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlı olacak.

Yeni V8’in Euro 6d-Temp adı verilen emisyon standardıyla uyumlu olduğunu belirten Alman üretici, müşterilerin Touareg V8 TDI’da güçlü bir motordan daha fazlasını bulacağını iddia ediyor. Havalı süspansiyonlarVienna deri döşemeelektrikli bagaj kapağı, konfor koltuk paketi, hırsız alarm sistemi, paslanmaz çelik pedallar, otomatik farlar ve otomatik katlanan yan aynalar Touareg V8 TDI’ın standart özellikleri arasında.

Volkswagen V8 TDI’ın Mayıs ayının sonlarında Avrupa’da satışa çıkması planlanıyor. Aracın satış fiyatı henüz belli değil.