apple giris seviyesi macbook icin beklenen ozelligi getiriyor sdn 01 1

Ucuz MacBook Air modeli retina ekran teknolojisine sahip olacak

Apple’ın satışa sunacağı ucuz MacBook Air modelinin retina ekran teknolojisine sahip olması bekleniyor. Cihazın bazı donanımsal özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Paylaşılan bilgilere göre Apple, bu sene (muhtemelen yaz mevsiminde) ucuz MacBook Air modeli satışa sunacak. Yeni bir bilgisayar satın almayı düşünenleri heyecanlandıran bu bilginin paylaşılmasının ardından, ucuz MacBook ile ilgili yeni bilgiler geldi.

DigiTimes, Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarında LG tarafından üretilen ekranları tercih edeceğini paylaştı. 13,3 inç ekran boyutuna sahip olacak MacBook Air’in ekran çözünürlüğü 2560 x 1600 olacak. Bu bilgilere göre dizüstü bilgisayarın retina ekran teknolojisine sahip olacağı da söylenebilir.

 

Ucuz MacBook Air’in satış rakamları paylaşıldı

Bir raporda yer alan bilgilere göre Apple, yaz mevsiminde satışa sunulacak olan MacBook Air’in sene sonuna kadar 6 milyon satış sayısına ulaşmasını bekliyor. Bu satış tahmininin Apple açısından bile yüksek olduğu söylenebilir, çünkü analiz uzmanları yalnızca 4 milyon MacBook Air’in satılacağını öngörüyor. Aradaki %50 oranında, büyük bir fark mevcut.

Ucuz MacBook Air’in fiyatı ne kadar olacak

Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC konferansında tanıtılması beklenen MacBook Air’in 900 dolara satışa sunulması bekleniyor. Şu an satışta olan MacBook Air’in fiyatı 1000-1200 dolar arasında değişiklik gösteriyor.