Tüplü televizyondaki karıncalanmanın sebebi
Tüplü televizyondaki karıncalanmanın sebebi

Tüplü televizyondaki karıncalanmanın sebebi

Tüplü televizyon kullanan nesil bunu çok iyi biliyor olmalıdır ki bu televizyonlarda yayın olmadığı zaman karıncalanma görünüyor. Karıncalanma olmasının sebebi çok büyük, devasa bir olayın habercisi olarak karşımıza çıkıyor olabilir.

Televizyonlar, 20. yüzyıldan beri varlığını sürdüren ve gelişen cihazlar olarak önümüze çıkıyor. Amacı, vericiden aldığı sinyali işleyerek ekranda göstermek. İlk olarak 1923 yılında icat edilen televizyon, ilk olarak çok kaliteli bir görüntü yaymıyordu. Zamanla teknolojinin de gelişmesiyle kalite daha da arttı ve bu gün ince ekranlı televizyonları ortaya çıkardı.

Tüplü televizyon ise 70’li yıllarda oldukça popüler olarak kullanılıyordu. 2000’li yıllarda dahi kullanılan bu tür televizyonlar günümüzde yerini daha ince televizyonlara bıraktı. Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre tüplü televizyonlarda yer alan karıncalanmanın sebebi aslında büyük patlamanın izleri.

Karıncalanmanın sebebi büyük patlama

Evrenin başlangıcı olan büyük patlamanın kalıntıları halen günümüzde de devam ediyor. Her ne kadar büyük patlama bir teori olsa da en çok kabul gören teoriler arasında yer alıyor. Büyük patlamadan önce ne vardı veya evrenin sonunda ne bulunuyor bilinmiyor fakat evrenin genişlemesi büyük patlamanın kanıtlarından birisi olarak sunuluyor.

Tüplü televizyondaki karıncalanmanın sebebi nedir
Tüplü televizyondaki karıncalanmanın sebebi nedir?

Tüplü televizyon kullanan nesil yayın olmadığı sırada siyah ve beyaz karışımı karıncalanmayı görmüş olmalıdır ki bu karıncalanmalar aslında büyük patlamanın kalıntılarını taşıyor. Büyük patlama sonrasında yayılan mikrodalga yayını, televizyon içerisinde bu etkiye sebep oluyor.

Halk arasında televizyonda yer alan karıncalanmaya karıncaların film çevirdiği söylenirdi. Bu şekilde hafızalara kazınan karıncalanmaya bir diğer örnek radyolardan verilebilir. Radyo dinlerken çıkan o ses de büyük patlamanın etkileri olmaktadır.

Büyük patlamanın etkisi o kadar büyüktür ki geçmişten günümüze halen devam etmektedir. Büyük patlamadan sonra daha büyük bir etkiye sahip olan büyük patlama, günümüzde evrenin her köşesine yayılmaya devam ediyor.

Özet geçmek gerekirse televizyonda yer alan karıncalanma ve radyoda oluşan ses evrende yaşanan büyük patlama ile ilgilidir. Büyük patlamanın izleri halen evrende sinyal olarak yayılıyor.