Fair Play Alliance League of Legends

The Fair Play Alliance, oyunlardaki kötü davranışların kökünü kazıyacak!

Oyunlardaki kötü davranışların sonlandırılması adına 30 oyun şirketi güçlerini birleştirerek The Fair Play Alliance’ı kurdu. Bu iş birliğinin küfür, ırkçılık, cinsiyetçilik gibi kavramları oyunlardan uzak tutması bekleniyor.

Riot, Blizzard, Twitch, CCP, Epic ve daha birçok şirket güçlerini birleştirerek oyunlardaki kötü davranışların tümünü ortadan kaldırma kararı aldı. Oyunlar ve oyun sektörü ile yakından alakalı olan şirketlerin “The Fair Play Alliance” (FPA) olarak isimlendirdikleri bu iş birliğiyle birlikte oyunlardaki küfürlerin, ırkçılığın ve cinsiyetçiliğin tamamen ortadan kalkması hedefleniyor. FPA, bu amaç doğrultusunda çevrimiçi oyun topluluğundan elde edilen verileri inceleyecek, oyuncu standartları belirleyecek ve bu standartlara uyulmasını sağlayacak.

Fair Play Alliance League of Legends

İş birliğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan yetkililer, tüm oyuncu topluluklarına uyabilecek ve herkes tarafından kolayca anlaşılabilecek standartlar yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi. Riot’dan Kimberly Voll, iyi ve kötü davranışların nelere göre belirleneceğinin zor ve karmaşık bir konu olduğunu söyleyerek gerekli araştırmaları, çalışmaları ve incelemeleri yapacaklarına değindi.

FPA’in yakın bir zamanda çalışmalarına başlaması bekleniyor ve iş birliği yapan şirketler ilk olarak neyin kötü davranış olduğu konusunu ele alacak.