Tesla’nın ölümle sonuçlanan kazası hakkında yeni açıklama geldi

Tesla’nın geçtiğimiz ay ölümlü kazası hakkında soruşturma henüz daha devam ediyor. Şirket, otonom sürüş sisteminin aktif olduğu anda gerçekleşen kaza için suçun sürücüde olduğunu belirterek kendisini savunmuştu.

23 Mart günü bir Tesla Model X, otonom sürüş sistemi aktifken yol üzerindeki bariyerlere şiddetli bir şekilde çarptı. Aracın sürücüsü Waşter Huang olay yerinde hayatını kaybetti. Soruşturma devam ederken, Tesla e-posta yoluyla yapmış olduğu bir açıklama ile hatanın sürücüde olduğunu dile getirdi. Şirkete göre kazadan önce aracın yüzlerce metrelik görüşü vardı.

tesla

Tesla’nın açıklamasına göre çarpışmadan önce 6 saniye boyuncu sürücünün elleri direksiyonda değildi. Bildiğiniz gibi otonom araçlar çalışma sırasında düzenli olarak direksiyona dokunmanızı istiyor. Araç içi sistemler, özellikle yoğun trafik gibi durumlarda sürücü çok daha fazla uyarılıyor.

Tesla, “Kazanın gerçekleşmesine sebep olan tek şeyin, Bay Huang’ın çok fazla çevresel uyarı verilmesine rağmen yola dikkat etmemesidir”  dedi.