Takdir ve Teşekkür Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Takdir ve Teşekkür Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Karne günü yaklaştıkça öğrenciler ve veliler karne sonuçlarını merak etmekte. Bunun için E Okul ve VBS aracılığıyla karne notları hakkında bilgi edinebilen öğrenciler, hesaplamalarını çeşitli siteler üzerinden de gerçekleştirebilmektedir. Peki, takdir ve teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?

E-Okul Üzerinden Karne Notu Nasıl Görüntülenir?

Pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklar sonucunda karnelere E-Okul sistemi üzerinden erişim sağlanabilmektedir. E-Okul sistemine giriş yapmak için öncelikle https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Ardından ekranın sol kısmında karşınıza çıkan ‘’Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ butonlarından ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ kısmına giriş yapmanız gerekmektedir. Açılan sayfada gerekli bilgilerin girilmesinin ardından sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapılmasının ardından kişiler sol ekranda mevcut olan ‘’E-Karne’’ kısmına tıklayabilirler. Burada yer alan bilgiler sonucunda takdir ve teşekkür belgelerinize erişim sağlayabilirsiniz.

Takdir ve Teşekkür Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Takdir ve Teşekkür Belgesi Nasıl Hesaplanır?

Takdir ve teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? Günümüzde takdir ve teşekkür belgesi alımları internet siteleri üzerinden otomatik bir şekilde yapılabilmektedir. Peki, mevcut sitelerin kullanmış olduğu takdir ve teşekkür hesaplamaları neye göre yapılmaktadır? Bireyler birinci yazılı puanı, ikinci yazılı puanı, varsa üçüncü yazılı puanı ve performans notu gibi rakamlarını toplayarak toplam yazılı ve performans sayısına bölmelidir.

Örnek: X dersi 1. yazılı sonucu: 80

X dersi 2. yazılı sonucu: 75

X dersi 3. Yazılı sonucu: 90

X dersi 1. performans notu: 95

X dersi 2. performans notu: 100

80+75+90+95+100 / 4 = 88 Ders notu ortalaması 88’dir. Yazılı ve performans notu olarak toplamda 5 not aldığı için notlar 5’e bölünmüştür.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Puan Dereceleri

Matematik, Türkçe gibi derslerinizin not ortalaması hakkında bilgi sahibi olduktan sonra yapmanız gereken ilk şey takdir ve teşekkür hesaplamalara sitelerinden yardım alarak puanınızı hesaplamanızdır. Ders ortalamanızı yazarak elde edeceğiniz puanlar belirli belgelere karşılık gelmektedir. Bunlar ise şu şekildedir:

1) 70,00 – 84,99 arasında puanı olanlar teşekkür belgesi,

2) Puan ortalaması 85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler ise takdir belgesi almaya hak kazanmaktadır.