Şarj sorunu

Şarj sorunu nasıl çözülür?

Şarj sorunu birçok kullanıcının yaşadığı bir durum. Bu sorunun çözümü özellikle bu sorunu yaşayan kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

Telefonlar geliştikçe daha profesyonel ve daha verimli hale gelmeye başladı. Yeni sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Örneğin Nokia 3310 telefonu sağlamlığı ile bilinirken yeni nesil telefonların çok dayanıklı olmadığı ve küçük bir hasarda dahi zarar görebileceği ön plana çıkıyor. Günümüzde kaliteli ve dayanıklı telefonlar üretenler olsa da bu durum genel olarak halen bu şekilde işliyor.

Şarj sorunu ve çözümü

Şarj problemi yaşayan bir kullanıcı öncelikle adaptörü ve kabloyu kontrol etmeli. Ya adaptör ya şarj kablosu ya da şarj girişi ile ilgili bir sorun olabilir. Bunun için şarj aletini başka bir cihazda denemek gerekir. Eğer alet diğer cihazlarda sorunsuz şarj ediyor ise şarj aleti ile ilgili bir sorun bulunmuyor olabilir. Eğer ki sorun var ise sırayla adaptör ve kablo değişimi yaparak hangi donanımda sorun olduğunu tam olarak tespit edin ve fazla masraftan kaçının.

Kontrol edilmesi gereken bir diğer yer şarj girişi olarak yer alıyor. Şarj girişinin içine bir parça kaçmış olabilir veya ıslanmış durumda olabilir. Bu konuda yapılması gereken işlem şarj girişine zarar vermeden içerisini kurutmak veya içerisindeki parçayı çıkarmak. Eğer içeride sıkışan parça çıkarılamıyor ise bir telefon tamircisine gidilmesi gerekiyor.

Şarj sorunu

Soruna sebep olan bir diğer durum batarya olmaktadır. Batarya şarj olmadığı için böyle bir sorun ile karşılaşmak mümkün. Batarya zarar görerek, sıcaktan veya orijinal olmayan şarj aleti kullanmaktan dolayı hasar alabilir. Bundan dolayı her zaman orijinal alet kullanıp bataryayı çok ısıtmamak gerekiyor.

Şarj sorununu oluşturacak bir diğer faktör şarj girişinin hasar almasıdır. Eğer ki telefon bir yerden düştüyse veya şarj girişine şarj ucu zorla takılıyor ise bu durum şarj girişinin sorun çıkarmasına sebep olur. Bundan dolayı telefonun hasar almamasını sağlamak ve şarj girişine şarj aletini takarken özenli davranmak gerekiyor.