Steve Wozniak 1

Robotlardan Korkmuyorum Siz de Korkmayın

Apple ‘ın kurucu ortaklarından olan Steve Wozniak, yapay zekâ konusunda açıklamalarda bulundu. Wozniak, “Ben robotlardan korkmuyorum bence sizde korkmayın” dedi.

Dünyanın en iyi astrofizikçisi olarak kabul edilen Stephen Hawking ve SpaceX, Tesla gibi şirketlerin sahibi Elon Musk gibi ünlü kişilerin yapay zekâya karşı açıklamalarına rağmen Steve Wozniak, “ Robotlardan korkmuyorum ve bence sizde korkmayın. Yapay zekâ insanlara yardımcı oluyor sizde bu teknolojinin gelişmelerine katkıda bulunmalısınız ”dedi. Bilim adamları tarafından insan beyninin hala çözülememiş olduğuna dikkat çeken Wozniak” Yapay zekâ konusunda önceden Elon ve Stephen ile aynı fikirdeydim ama şimdi ki fiziksel unsurları dikkate alırsak robotların insanlara tehlike unsuru olacağını düşünmüyorum “ dedi. Moskova da bir üniversitede konuşan Wozniak” Yapay zekâ teknolojisi diğer teknolojilerden daha yavaş gelişmekte ama gelecekte robotların aramızda gezip bize yardımcı olacaklarını düşünüyorum ”dedi.

Üçüncü Dünya Savaşımı Geliyor

Dünyanın en iyi astrofizikçi ünvanını taşıyan Stephen Hawking, yapay zekânın insan zekâsını geçeceğini söylemiş ve insanlığa uyarı olarak “ Yapay zekâ teknolojisi insanlığın yok olmasına sebep olabilir” gibi bir açıklamada bulunmuşu. Elon Musk, yapay zekâ teknolojisinin gelişmesi 3.Dünya Savaşı’na zemin hazırlıyor gibi bir öngörüde bulundu.