apple-qualcomm
apple-qualcomm

Qualcomm ve Apple için gerilim arttı

Apple ile Qualcomm arasındaki gerilim boyutu ciddi duruma geldi. Kısa süre önce Apple’ın açmış olduğu davaya karşılık bir davayla cevap verildi. Davayı açmakla kalmayan Qualcomm’un Apple ile ilgili bazı açıklamalar yaparak ortamı iyice gerdiğini belirtelim.

Qualcomm ve Apple arasındaki ilk gerginlik 2016 yılında gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında ise Qualcomm’a dava açan Apple, markanın kendisinden yararlanmak isteyen firmalara haksız taleplerde bulunduğunu açıklamıştı.

2 15

Uzun süredir devam eden dava hakkında bazı açıklamalarda bulunan Qualcomm, iPhone’un kendileri sayesinde olduğunu sana Apple’a çok büyük yardımlarımın olduğunu söyledi. Teknoloji lisanslama konusunda Apple’a ciddi anlamda yardımlarının dokunduğunu belirten Qualcomm, Apple’ın sunmuş olduğu lisanslama tekliflerini reddetiği için böyle bir dava açtığını iddia etti.

Qualcomm’un Apple karşı açmış olduğu dava markanın imajını zedelediği yönünde ileri sürülmekte. Apple’ın açmış olduğu 1 milyon dolarlık davaya karşılık dava sonucu nasıl olacak bekleyip göreceğiz. Umarız bu iki marka arasındaki gerilim kısa sürede biter.