PUBG Corp. benzer oyunlara dava açmaya başladı

PlayerUnknown’s Battlegrounds’un geliştiricisi olan PUBG Corp. başarılı oyuna benzeyen diğer yapımlara dava açmaya başladı. Davaların ilk kurbanı ise Rules of Survival oldu.

Kullanıma sunulduğu tüm platformlarda büyük başarı elde eden ve kısa sürede adını duyurmayı başaran PlayerUnknown’s Battlegrounds, rakiplerine resmen savaş açtı. Popüler oyunun geliştirici şirketi PUBG Corp. tarafından yapılan açıklamaya göre benzer içerikli oyunların tümüne dava açılacak. Çoğunlukla mobil platformlarda bulunan benzer oyunların sayısı henüz net olarak bilinmiyor, ancak şirketin aklında birçok oyunun olduğu söylenebilir. İlk dava, Rules of Survival ve Knives Out isimli oyunların geliştiricisi olan Çinli yapımcı NetEase’a açıldı.

PUBG Corp
Rules of Survival ve PUBG

Şirketin yaptığı açıklamaya göre PlayerUnknown’s Battlegrounds’a benzeyen birçok oyun bulunuyor ve oyunların yalnızca içerikleri değil, aynı zamanda özellikleri ve hatta haritaları bile PlayerUnknown’s Battlegrounds’dan kopyalanmış.

PUBG Corp

Bu davanın sonucuna göre şirketin diğer oyunlara ve yapımcılara da dava açması bekleniyor. Son dönemlerde özellikle mobil platformda bulunan Battle Royal türündeki oyunların sayısının büyük bir oranda arttığı düşünülürse, şirketin daha birçok dava açacağı söylenebilir.