Logan Paul

Microsoft, Logan Paul’un intihar konulu oyununu Xbox’tan kaldırdı

Microsoft yetkilileri, Logan Paul’un Japonya’daki intihar ormanına gitmesini konu alan bir oyunun Xbox Live Creators Collection’da yer aldığı bilgisine ulaştı ve oyunu kaldırdı. Oyunun yaş sınırlamaması olmamasıdan dolayı Microsoft’un başı ağrıyacak gibi görünüyor.

Bazı oyuncuların Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlara göre Xbox Live Creators Collection’da Logan Paul’un Japonya’daki intihar ormanına yaptığı gezintiyi konu alan bir oyun yer alıyordu. The Suicide Forest olarak isimlendirilen oyun, bir şekilde Microsoft’un gözünden kaçarak koleksiyona dahil olmayı başarmış ve milyonlarca Xbox oyuncusunun kullanımına sunulmuştu. Oyuncuların tepki göstermesiyle birlikte durumun uygunsuzluğunun farkına varan Microsoft, oyunu koleksiyondan kaldırdı.

Logan Paul’un oyununda yaş sınırlaması yoktu

Microsoft’un oyunu kaldırması iyi karşılandı, ancak mağazaya yüklenmesi ve PEGI-3 sınıflandırmasına dahil olması birçok kişiden tepki aldı. PEGI-3, elektronik cihazlar üzerinden oyun oynayabilecek yaşta olan herkesin bu oyunu oynayabileceği anlamına geliyor. En basit oyunların bile (örneği araba yarışı) PEGI-7 sınıflandırmasına dahil olduğu düşünülürse, intihar içerikli bir oyunun hiçbir kontrolden geçmeden koleksiyona eklendiği söylenebilir.

Logan Paul

Koleksiyona oyun eklemek isteyen kişiler, bilgisayar üzerinden sisteme girerek geliştirmiş oldukları oyunları sisteme yükleyebiliyor. Microsoft, sisteme yüklenecek oyunların kısa ve basit bir değerlendirmeden geçtiğini paylaşmıştı, ancak isminde bile “intihar” kelimesinin bulunduğu bir oyunun PEGI-3 sınıflandırmasıyla koleksiyona kabul edilmesi tüm değerlendirme sürecininin kalitesini ortaya koyuyor.