meb acikladi artik 1 sinifta bitisik el yazisi ogretilmeyecek 1490904711 1

MEB: Bitişik El Yazısı Kalkıyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğrencileri zor duruma soktuğu fark edilince eğik el yazısının kaldırıldığı ve ilk okuldan itibaren normal düz yazının kullanımda olacağını belirtti.

Bildiğiniz gibi ülkemizde ilkokullarda öğrencilerin yazma becelerini daha fazla geliştirdiği gerekçesiyle, eğik el yazısı zorunluluğu getirilmişti. Fakat velilerden gelen büyük şikayet ve eleştirilerden sonra bu konu bir nevi tartışılmaya açıldı. Çünkü veliler bu el yazısının düz yazıya kıyasla çok daha zorluk gerektiğini ve çocuklarının bu işi sevmeyerek sıkılarak yaptıklarını belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2017 ve 2018 eğitim yılından itibaren bitiş el yazısını kaldıracağını ve dik temel harflerle düz yazının kullanılacağını belirtti.

Ancak belirtelim, bitişik el yazısı 3. sınıfta güzel yazı dersiyle öğrencilerin karşısına yeniden çıkacak. İlk sınıfların düz yazı ile kendini geliştirmelerinden sonra bitişik el yazısını yeniden görecek olmaları ne kadar doğru bekleyip göreceğiz.