macbook ısınma

MacBook Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

MacBook kullanıcıları son gelen güncellemeler ile birlikte fanların eski kadar devreye girmediğinden bahsediyor. Bu da ısınma sorunu olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. MacBook ısınma sorunu nasıl çözülür sorusu da buna bağlı olarak çok sık soruluyor.


MacBook Isınma Sorununa Çözüm

MacBook bilindiği gibi ince bir cihazdır ve fan yeterince devreye girmediğinde kısa sürede ısınmaktadır. Bu sorunun çözümü için sistemin kontrolünde olan fanın farklı bir program ile kontrol edilmesi gerekiyor. Bu noktada MacBook için geliştirilmiş olan iStat uygulaması kullanıcıların yardımına yetişiyor. Bu uygulama ile fan kontrolü çok rahat bir şekilde yapılabilir. Böylece cihazlar ısınmadan fan devreye girmekte ve sorun etkili olarak çözülmektedir.

MacBook Isınma Sorununa Diğer Çözümler

Yukarıda bahsedilen yönteme rağmen sorun devam ediyorsa kaynağı başkadır. Bazen bir virüs bazen ise bir donanım arızası buna neden olabilir. Eğer sistemsel bir sorun yoksa servise gidilmesi gerekir. MacBook ısınma sorununun çözümüyle birlikte artık cihazınızı gönül rahatlığı içerisinde kullanabilirsiniz.