Instagram’dan Fotoğraf Nasıl indirilir? (PC – Android-iOS)

Instagram’dan fotoğraf nasıl indiririm? diye merak edenleri aydınlatacak bir yolu sizler ile paylaşıyoruz. Bu yöntemler ile popüler paylaşım platformundaki fotoğrafları indirebilirsiniz.


Her gün milyonlarca fotoğraf paylaşılan dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformlarından biri olan Instagram’dan çok beğendiğimiz fotoğrafları indirmek için kullanabileceğimiz birden fazla yöntem bulunuyor. Siz de bu yöntemlerden birini kullanıp, Instagram fotoğraflarını bilgisayar, tablet ya da telefonunuza indirebilirsiniz.

Android – Instagram fotoğraf indirme

Android işletim sistemine sahip cihazınıza Instagram’daki bir fotoğrafları indirmek için bir uygulama yüklemeniz gerekiyor. Bu iş için birçok uygulama bulabilirsiniz.Teknoekip olarak biz InstaSave isimli Google Play Store‘da yer alan uygulama üzerinden işlemleri gerçekleştiriyoruz. Bu ücretsiz uygulama ile fotoğraf ve videoları indirebilirsiniz.

Uygulamanın yüklenmesinden sonra indirmek istediğimiz fotoğrafın sağ üst köşesinde bulunan üst üste 3 nokta ikonuna tıklayıp ‘Paylaşım URL’si al’ komutuna dokunup fotoğrafın adresini kaydetdin. Sonrasında InstaSave uygulamasını açtığınızda kopyaladığımız fotoğrafın bulunduğu gönderi gelecek. Bundan sonrası ise ‘Download’ tuşuna dokunmak. Böylelikle görsel cihazımıza yüklenmiş oluyor.

iOS – Instagram fotoğraf indirme yöntemi

iOS için de bir uygulama önereceğiz. Uygulama olarak Regrammer – Instagram reposter isimli uygulamayı cihazımıza indiriyoruz. Uygulama indirme işlemi bittikten sonra uygulamayı açarak Instagram hesabınızla giriş yapıyoruz. Fotoğrafı indirmek istediğiniz paylaşıma geldiğinizde uygulama size Repost ya da Share seçenekleri sunuluyor. Share seçeneği altından fotoğrafı telefonunuza ya da tablet bilgisayarınıza indirebilrsiniz.

PC – Instagram fotoğraflarını bilgisayara indirme yöntemi

Instagram fotoğraflarını bilgisayar üzerinden de indirebilirsiniz. ilk olarak Chrome tarayıcısı üzerinden www.instagram.com adresinden Instagram hesabına giriş yapın. indirmek istediğimiz gönderinin bulunduğu sayfaya gelip; sayfanın boş bir yerinde sağ tık ile ‘sayfa kaynağını görüntüle’ komutuna tıklıyoruz.

Sayfanın kaynak kodları geldiğinde CTRL+ F tuş kombinasyonu ile arama yapalım. Arama kutusuna JPG yazdıktan sonra Enter tuşuna bastığımızda karşımıza ilk gelen uzun bir link fotoğrafın orijinal boyutunun adresi olacaktır. Genelde fotoğrafın adresi https://instagram. şeklinde başlıyor ve karmaşık bir adres olarak görünüyor.

Bu adresi gittiğimizde fotoğrafın orijinal hali karşımızda görünüyor. Fotoğrafın üzerine sağ tıklayıp ‘resmi farklı kaydet’ komutu ile bilgisayara kayıt edebilirsiniz.