Instagram arama gecmisi silme 2
CHIANG MAI THAILAND - AUG 2 2016: A man holds Apple iPhone with Instagram application on the screen. Instagram is a photo-sharing app for smartphones.

Instagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Instagram’da herhangi bir şeyi aradığınızda, aramalarınızı en sevdiğiniz Instagram hesaplarını, hashtag’lerini ve yerleri bulma gibi aynı şeyi bir daha aradığınızda kolaylaştıran Arama çubuğuna kaydeder. Ancak, herhangi bir nedenle, arama geçmişini tutmak istemezsiniz, ne yapmalısınız? Instagram arama geçmişini nasıl temizlersiniz? Bunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Instagram’ı açın, arama geçmişinizin bir listesini görmek için arama düğmesine dokunun. Instagram arama geçmişini temizlemek için yapmanız gerekenler.

Instagram arama geçmişi nasıl silinir

Instagram’da Arama Geçmişi Temizlemek

Not: Adımlara geçmeden önce, en son Instagram güncellemesinin olduğundan emin olun. Değilse, Instagram uygulamasını uygulama mağazasındaki en son sürüme güncelle.

  • Akıllı telefonunuzdaki Instagram uygulamasını açın. Profil ayarlarına dokunup, Instagram ayarlarına girmek için sağ üst köşedeki üç nokta veya ayar dişli simgesini seçin.
  • Şimdi biraz aşağı kaydırın ve “Arama Geçmişini Temizle” seçeneğini bulun. Ona dokunun ve onaylamanız istenir. Instagram’da aradığınız tüm geçmiş geçmişini kaldıracak ‘Evet, Eminim’e basın.

Geçmişte yapmış olduğunuz arama geçmişinin silineceğini, ancak Instagram’da yapabileceğiniz aramaların, aramaları sildikten sonra bile arama geçmişinizde tekrar görünebileceğini bilin. Bunun anlamı, bir şeyi her aradığınızda, Instagram onu kurtaracak. Aramalarınızı ayarlardan kaldırana kadar ve Instagram, arama geçmişinizi Hesabınızda tutacaktır.