insta gorsel

Instagram İzlenme Sayısı Arttırmak için Yapılabilecekler

Instagram, dönemimizde dünyanın en büyük sosyal platformlarından biri konumundadır. İlk çıkışı ile sadece bir fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, zaman içerisinde çeşitli güncellemeler yayınlayarak; video paylaşımlarına da olanak tanımıştır.. Hali ile Instagram’ın bu hamlesi ile uygulama çok daha işlevsel hale gelmiştir.

Uygulamanın kullanıcı isteklerine göre ve de daha fazla süre geçirilmesi için yapılan bu güncellemeler içinde en çok dikkat çekenlerden biri olan “video görüntüleme” gelmektedir.. Hali ile video görüntüleme bilgisi de önemli hale gelmiş oldu. Böyelikle Instagram kullanıcılarına videolarının ne kadar görüntülendiğini ne kadarının beğeni aldığını gösteriyor.  Bu da Instagram’ın artık video görüntüleme uygulamalarına  rakip hale geldiğini söyleyebiliriz.

Instagram video süreleri arttırılarak 15 saniye’den 60 saniye’ye çıktı. Bu nedenle kullanıcılarının video çekmeye yönelmesine sağlamaya çalışılıyor.

Video Görüntülemesi Nasıl Arttırılır?

Instagram uygulamasın da video görüntüleme sayısının artık önemli hale gelmesi ile Video görüntülenmesinin nasıl arttırılır? sorusuda ortaya çıkmış oldu. Öncelikle çektiğiniz videolarınızın kalitesini ve farklılığı artırmanız gerekiyor.. Videolar için 60 saniyelik bir süre verilse de daha kısa videolarda paylaşmanızda bir sakınca bulunmuyor.

Videoların görüntüleme sayılarını arttırmak için sahte izleyici satın alınması mümkün. Böylelikle daha az emek ile videoların daha yüksek sayılar da izlenmesi sağlanabiliyor..

Instagram etkileşiminizi arttırmak için Bir kaç Öneri

Büyük bir kitleye erişmeniz için öncelikle etkileşimi arttırmanız gerekmektedir.

  • Yüzü içeren fotoğraflar da %38 daha fazla beğeni ve %32 daha fazla yorum getirmektedir.
  • Herhangi bir ürünü kullanan gerçek kişileri içeren fotoğraflar, %30 daha fazla etkileşim sağlıyor (markalar için).
  • Açık renklerin yoğun olduğu fotoğraflar koyu renklerin yoğun olduğu fotoğraflara göre %24 daha fazla etkileşim sağlıyor.
  • Arka plan boşluğu fazla olan fotoğraflar, az olanlara göre %29 daha fazla etkileşim sağlıyor.
  • Bu uygulama da en fazla etkileşim sağlayan Pazar günü ve en az ise Çarşamba günüdür.
  • 5 ve daha az hashtag kullanılmış olan fotoğrafların %2 daha fazla etkileşim sağlamaktadır. (6 hashtag kullanımı ve daha fazlası etkileşimi düşürmektedir).
  • Fotoğraflar videolara göre %26 daha fazla etkileşim sağlıyor.
  • Bu uygulamada en fazla kullanılan Mayfair efektinin, en az kullanılan Toaster efektine göre %2 daha fazla etkileşim sağlamaktadır.
  • Mavi rengin baskın olduğu fotoğraflar, kırmızı rengin baskın olduğu fotoğraflara göre %24 daha fazla etkileşim sağlıyor.

sakarya dan haberde yer alan bilgiye göre Instagram’ın Önerileri ise şu şekildedir.

  • Hashtag kullanım: Hashtag kullanımların da mütevazı olmazınızı (en fazla 5 hashtag hakkınız olmalı), ancak aramalar da hashtaglerin etkili olduğunu unutmamalısınız.
  • Düzenli içerik paylaşım: Sahip olduğunuz takipçilerinize belirli zaman aralıkları ile ve de düzenli olarak paylaşımlar sunmanız gerekmektedir. (En popüler olan 100 marka 57’si bir haftada en az 1 paylaşım yapıyorlar, 28’i ise bir haftada en az 5 paylaşım yapıyor.)
  • Doğru zaman: Takipçilerinize doğru zamanlama da doğru paylaşımlar göstermelisiniz. Örnek: içinde bulunduğunuz mevsim, tatil, etkinlik ve buna benzer zamanlara uygun paylaşımlar yapmalısınız.
  • Yarışma: İnstagram üzerinden düzenlenen yarışmalar, Instagram’ da kitlenizi genişletmeniz ve de gönderinizin etkileşimini arttırmanız için bu konuda oldukça etkili bir yöntem yarışmadır.
  • Trafik: Instagram hesabınızın adresini diğer sosyal medya platformlarında da paylaşın (veya özel alanlarda yer verin), bu sayede trafiğinizi arttırın.