Baidu

Baidu İnsan Sesini Klonlayan Yapay Zeka Geliştirdi!

Çin merkezli firma Baidu ürettiği yeni yapay zekayı Google’a bir sesli mesaj göndererek duyurdu.

Son yıllarda bir hayli büyük gelişme sağlayan yapay zeka her alanda yeni çalışmalarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapay zeka alanındaki en büyük gelişmeler fotoğraflar ile ilgili oluyordu. Fakat son bir gelişme ile birlikte artık yapay zekalar insan seslerini de taklit edebilme özelliğine sahip olacak. Baidu firması tarafından geliştirilen yapay zeka programı insanların seslerini taklit edebiliyor.

Geçtiğimiz yıl Baidu Deep Voice araştırma ekibi tarafından yapılan çalışma ile 30 dakika boyunca sesleri inceleyen ve daha sonra bu sesi klonlayan yapay zeka teknolojisi geliştirilmişti. Aradan geçen sürede geliştirilen yapay zeka programı artık sadece saniyeler içinde sesini dinlediği insanın sesini taklit edebilme özelliğine sahip hale getirildi.

Baidu

Yapay Zeka Birçok Alanda Kullanılabilecek!

Geliştirilen yeni teknoloji ile birlikte insanlar hayatlarının birçok noktasında aktif olarak bu teknolojiyi kullanabilecek. Özellikle konuşma yetisini kaybetmiş kişilerin kullanabileceği bu teknolojiyi uzakta bulunan yakınlarımız içinde kullanabileceğiz böylece yokluğumuzu bir nebze de olsa unutturabileceğiz.

Bu yapay zekanın en çokta kişiselleştirilmiş asistanlarda kullanılması bekleniyor. Nitekim böylece dilediğimiz kişinin sesini kullanarak kişisel asistanımızı kullanabileceğiz. Bu teknolojinin en olumsuz yönü ise kötü amaçlı kullanıma açık olabilmesi olarak görülüyor. Ses taklidi ile dolandırıcılık vb. olaylar meydana gelmesi oldukça olağan gibi duruyor. Bu teknoloji özellikle istihbarat ve benzeri durumlarda kullanılarak ülkelerin milli güvenliğinde de aktif olarak rol alabilir. Sinema filmlerinde sıklıkla rastladığımız casus filmlerinde bu tür teknolojilere aslında pekte yabancı değiliz. (Özellikle AROG filminde Arif’in yerine geçen Komutan Logar’dan biliyoruz bu teknolojiyi biz)