IBM Watson

IBM, çalışanlarının performansını tahmin etmek için yapay zekayı kullanıyor

IBM, Watson isimli ünlü yapay zeka teknolojisini kullanarak çalışanlarının gelecekteki performansına dair tahminlerde bulunuyor.


Dünyanın en gelişmiş yapay zeka teknolojilerinden birisi olan Watson’ın geliştiricisi IBM, bu alandaki uzmanlığını dünya çapındaki binlerce çalışanının gelecekteki performansını tahmin etmek amacıyla kullanmaya başladı. Watson, çalışanlar hakkındaki tüm bilgileri kullanarak pozisyonlarındaki performanslarında nasıl değişimler yaşanacağını tahmin ediyor.

380 bin’den fazla çalışan sahip olan şirket, bu gibi gelişmiş bir teknolojiyle çalışanları değerlendirmenin çok önemli olduğunu ve zaman kazandırdığını düşünüyor. Yapay zekayla çalışanların değerlendirilmesinin mümkün olmadığını veya doğru sonuçların elde edilmeyeceğini düşünüyorsanız oldukça yanılıyorsunuz. Yapılan ilk testlerde Watson’ın %96 oranla doğru tahminlerde bulunduğu gözlemlendi.

IBM Watson

Şirket, Watson’ı birçok farklı alanlarda kullanmak için tam anlamıyla sınırlarını zorluyor. Görünüşe göre çalışan değerlendirmesinde de gayet başarılı olan yapay zeka, bakalım başka hangi işlerin altından kalkabilecek.

Kaynak