google 1

Google’dan 7 yaşındaki kızın iş başvurusuna cevap geldi!

Çok daha öncelerden beri kullanıcılarına vermiş olduğu nazik cevaplar ile gönüllerde hep sevilen Google şimdi de yedi yaşındaki bir kız çocuğunun iş başvurusuna yanıt vererek gündeme oturdu.

 
Daha yedi yaşında olan Chloe Bridgewater diğer kişiler gibi Google’da çalışma hayalini kurmakta. Daha doğrusu bu hayali babası aklına sokmuş durumda. Babasına işi hakkında bir çok soru soran Chloe Bridgewater Google’da çalışmak istediğinin farkına varıyor. Yaptıkları iş hakkında bilgi sahibi olan ufak kız, Google’ın merkez binasını gördüğünde gelecekte bende burada çalışmak istiyorum dedi. Ancak uzun bir süre hayal kurmak yerine Google’ın patronuna içten bir mektup yazmayı tercih etti. Oldukça erken iş başvurusunda bilgisayarlar ve robotlarla ilgilendiğini ve onlar üzerinde çalışmak istediğini belirtti. Google’a gönderilmiş olan mektup kısa sürede cevaplandı.

chloe
Google’ın CEO’su olan Sundar Pichai’den gelen cevap ise şu şekildeydi: “Sevgili Chloe, sana mektubun için çok teşekkür ederim. Bilgisayarları ve robotları sevmene çok sevindim. Umarım gelecekte de teknoloji hakkında öğrenmeye devam edersin. Eğer sıkı bir şekilde çalışmaya ve hayallerini takip etmeye devam edersen aklına koyduğun her şeyi gerçekleştirebilirsin. Buna Google’da çalışmak da, olimpiyatlarda yüzmek de dahil. Okulun bittiğinden iş başvurunu almak için sabırsızlanıyorum.”

 
Google’dan almış olduğu nazik cevabı Chloe’nin babası internet üzerinden tüm dünyayla paylaştı. Ailesi ise böyle bir cevabı beklemediklerini açıkladı. Chloe’nin özgüvenini daha fazla arttırdığını söyleyen aile, Chloe’nin hayallerine yaklaştığını belirtti.