dogrulukpayi-google
dogrulukpayi-google

Google Tüm Dünya’ya Doğrulama Etiketini Getirdi!

Google artık yalan ve sahte haberleri engellemek adına geliştirmiş olduğu doğrulama hizmetini ülkemiz dahil tüm dünyada kullanıma sunmuş durumda.

Google’ın arama ve haber sonuçları için doğrulama sistemi artık aktif. Fact Check adında gelen özellikle beraber Google’ın arama sonuçlarında çıkan haberlerde doğruluğu emin değilse eğer birçok seçenek sunuyor.

Google bu özellikle beraber arama sonuçlarında doğrulama etiketini kullanıcılar için kullanacak. Etiket olan içeriklerin tüm dünyada 115 farklı araç ile sunulan sonuçlar gösterilecek.

FactCheck Apr7.width 942

Google’da gerçekleşen aramalarla alakalı 115 farklı kaynaktan gelen bilgi doğrulama sonucu artık arama sonuçlarının hemen altında yer alacak. Aynı haberden farklı sonuçlar olması halinde Google bunları fotoğraflarıyla beraber listeleyecek. Bu bakımdan farklı haberleri aynı anda görebileceksiniz.

dogrulukpayi sitesi

Ülkemizde’de Doğruluk Etiketi Kullanılacak!

Ülkemizde de bu orhanizasyonlar arasında doğruluk payı yer alırken, artık aramalarda yapılan sonuçların doğru olup olmadığı analiz edilerek kullanıcıya bildirilecek. Elbette bu özellik şuan için Google’daki bütün arama ve haber sonuçlarında maalesef çıkmıyor. Bunun sebebi ise yayıncıların haber doğrulama araçlarıyla çalışması gerekiyor.