Google site sıralaması

Google site sıralaması nasıl yapılıyor?

Google site sıralaması için pek çok kriter bulunuyor. Algoritma site sahipleri için bu konuda önemli bir durum olmaktadır.

Dünyanın en büyük firmaları arasında yerini alan Google, popüler bir arama motoruna ev sahipliği yapıyor. Dijital pazarlama yapanlar için önemli bir yeri bulunan arama motoru için SEO çalışmaları da son zamanlarda büyük bir önem kazandı.

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına geliyor. Her bir sitenin arama motoruna uygun site geliştirmesi o sitenin daha çok kullanıcıya ulaşması ve daha hızlı büyümesi için önemli bir durum.

Google algoritması zaman zaman değişiklik gösterdiği için site sahiplerinin bu değişikliğe ayak uydurması ve algoritmayı çözmesi gerekir. Genel olarak Google arama algoritması için belirli olan bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler zaman zaman Google politikalarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Google site sıralaması algoritması

Google’ın şu anda dikkat ettiği durumlardan birisi de mobil sayfa uyumluluğu olmaktadır. Google, sitede arama sonuçlarında yansıyacak olan sayfaların mobil uyumluluğuna dikkat etmektedir. Bundan birkaç yıl öncesine kadar önemli olmayan bu madde günümüzde mobil kullanımın artmasıyla daha da önem kazanmıştır. Teknolojinin gelişmesiyle gelecekte daha farklı algoritmalar da geliştirilebilir. Mobil uyumluluğa sahip bir sayfa daha fazla ön plana çıkıyor.

Google site sıralaması

Google’ın dikkat ettiği bir diğer konu sitenin SSL sertifikasının bulunup bulunmadığı olmaktadır. Site güvenilir bir SSL sertifikasına sahip ise o site Google’da ön safhalarda rahatlıkla görülebilir. Bilindiği üzere SSL, verileri şifreleyerek bir güvenlik katmanı sağlıyor. Verilerin şifrelenmesi, dışarıdan siteyi izleyenler için bir önlem oluşturmaktadır. Günümüzde ücretsiz SSL sunan siteler arasında Let’s Encrypt yer almaktadır. Bu site kullanıcılara 3 aylık sertifika sunarak onların sitelerini koruyor.

Google’ın dikkat ettiği bir diğer durum sayfa içerisindeki içeriklerdir. Sayfada yer alan içerikler hem SEO uyumlu olmalı hem de Google’ın içerik politikasına uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. SEO uyumlu bir içerik hazırlamak için Google SEO kurallarına özen gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca sitedeki içeriklerin özgün ve uygun olması da Google tarafından dikkat edilmektedir.