Google Maps İle Mesafe Nasıl Ölçülür?

Telefonlarda ve tabletlerde otomatik olarak yüklü bulunan google maps özelliği sayesinde gitmek istediğiniz her yönü kolayca bulabilmektesiniz. Gitmek istediğiniz noktaları uygulamaya yazarak nasıl gideceğiniz konusunu kolayca halletmeniz mümkündür.


Google Maps İle Mesafe Nasıl Ölçülür?

Ulaşmak istediğiniz mesafeleri bu uygulama sayesinde ölçebilirsiniz. Peki, google maps ile mesafe nasıl ölçülür? Akıllı telefon veya tabletinizden google maps özelliğini açınız. Ekrana gelen haritadan kırmızı noktayı hemen göreceksiniz. Daha sonra alt tarafta bulunduğunuz yerin adını seçiniz. Sayfayı aşağıya doğru kaydırarak mesafeyi ölç seçeneğine geliniz. + seçeneğinden diğer gideceğiniz yerin adını seçiniz. Böylece eklediğiniz iki nokta arasındaki mesafeyi ölçmüş bulunmaktasınız.

Google Maps Sayesinde Kaybolmak Yok!

Google maps özelliği ile adres sormak veya kaybolma derdiniz de son bulmaktadır. Çünkü gitmek istediğiniz her yere en kısa mesafe ile güzergâhları belirleyerek google maps sizi istediğiniz yere kolayca götürecektir. Google Maps sürekli olarak güncellenen bir yazılım olarak tanınmaktadır. Bundan dolayı gün geçtikçe hem kapsama alanı genişlemektedir hem de kullanıcı sayısı artmaktadır.