Google

Google Ayrımcılık Davası ile Karşı Karşıya!

Google’ın başı yine davalar ile dertte. Bu seferde yazılım mühendisi olan eski Google çalışanı, sözlü ve cinsel taciz gördüğü gerekçesi ile dava sürecini başlattı.

Loretta Lee isimli yazılım mühendisi, erkek meslektaşının masadan uzaklaştığında masanın altında bulması ve başka bir gün de aynı meslektaşının, kendisine adını sorarak vücuduna dokunması üzerine dava açan Lee, Google‘ın uğraştığı diğer taciz ve ayrımcılık davalarının bir benzeri olduğu şeklinde değerlendirdi.

Lee, yaşadığı diğer sorunları aktarırken, iş arkadaşının elinde bir şişe alkol ile evine geldiğini ve içeri girmek istediğini, iş yerinde erkek meslektaşlarının nerf silahları ile kendisine ateş ettiği gibi ayrıntıları aktarmayı ihmal etmedi.

Google

Lee, olayı ve bulunduğu durumu Google‘ın insan kaynaklarına iletse de bu çabasının yetersiz kaldığı ve hatta insan kaynaklarına gitmesinden dolayı, yöneticilerinin Lee‘nin çalışma kodunu revize ederek projesini durdurduğunu, kadını tıbbi izin almaya zorlayarak, geri döndüğünde ise performans yetersizliği gibi sorunlardan dolayı işinden kovulduğunu aktardı.

Yaşadığı olayın bütün hayatını etkilediğini belirten Lee, Google‘da iyi performans gösterdiğini ve daha önce kodlama yarışmalarını kazanarak yöneticilerinden iyi geribildirimler aldığını aktadı.

Google‘ın dava konusunda yaptığı açıklamada, “İş yerinde taciz olaylarına karşı güçlü politikalarımız var ve aldığımız her şikâyeti gözden geçiriyoruz” açıklaması yer aldı.