God of War

God of War satışları PlayStation 4 rekoru kırdı

Olumlu eleştiriler almasından sonra en çok oynanan oyunlarda ilk sıraya yerleşen God of War, Sony’nin açıkladığı rakamlara göre PlayStation 4 rekoru kırmayı başardı.

God of War’un olumlu eleştirileri oyunun satış rakamlarına da yansıdı. Hikayesi ve içeriğiyle son dönemlerin en çok dikkat çeken oyunlarından birisi olan oyun, Sony tarafından açıklanan verilere göre 5 senelik dönemi kapsayan PlayStation 4 konsollarında en kısa sürede en çok satan oyun olmayı başardı. Serinin dördüncü oyunu satışa sunulduğu ilk üç gün içerisinde 3.1 milyon adet sattı.

Bu rekorun önceki sahibi bir başka efsanevi seri Uncharted’ın dördüncü oyunu olan Uncharted 4: A Thief’s End oyunuydu. Bu oyunun da bir hafta içerisinde 2.7 milyon adet sattığı biliniyor. Kratos ve oğlunun yalnızca 3 gün içerisinde bir haftalık rekoru geride bırakması büyük bir başarı.

Dövüş sistemi, hikayesi ve ana karakterleriyle öne çıkan oyunun satış rakamları oldukça iyi. Satışların bu şekilde devam etmesi durumunda kolaylıkla tüm PlayStation 4 oyunları arasında en çok satan olacağı düşünülüyor.