Facebooktan Pop up bildirim Gizlilik seceneklerini gozden gecirin

Facebook’tan Pop-up bildirim: Gizlilik seçeneklerini gözden geçirin!

Haftalardır gündemde olan Facebook, bu seferde Genel Veri Koruma Yönetmenliği gizlilik yasaları kapsamında kullanıcılarından gizlilik seçeneklerini onaylamasını istiyor. 

Facebook, son zamanlarda, Messenger kullanan Avrupalı kullanıcılarına bir pop-up bildirimi göndererek, uygulamayı kullanmaya devam edebilmek adına gizlilik ayarlarını gözden geçirmesi gerektiğini bildiriyor. Bildirim kapsamında 25 Mayıs’ta yürürlüğe girmesi beklenen Genel Veri Koruma Yönetmenliği (GDPR) yasaları gereğince başlatıldı.

GDPR ise Google ve Facebook gibi şirketlerin, özel kullanıcı verilerini topladıkları ve paylaştıkları yollarla ilgili endişelerinizi gidermek adına tasarlanmıştır. Elbette bunun en büyük sebebi ise Facebook yetkililerinin inkar etmiş olduğu, Messenger’daki özel görüşmelerinizin İngiliz danışmanlık firmasının eline geçmiş olma düşüncesi oluyor.

Facebooktan Pop up bildirimGizlilik seçeneklerini gözden geçirin

Pop-up‘un ilk raporlarına dün bakıldığında, Messenger uygulamasına akıllı telefonlar ve tablet aracılığı ile erişilmesi ile beraber çevrimiçi olarak görülmeye başlaması oluyor. Pop-up’da ise şu uyarı yer alıyor: “Gözden Geçirilecek Önemli Güncellemeler. Messenger’ı kullanmaya devam etmek için lütfen veri ayarlarınızı 25 Mayıs’a dek gözden geçirin.

Facebook bu bildirimle kullanıcıların güvenini yeniden kazanmak istiyor.