Facebook yanlis haberi paylasan sayfalara reklam satisini engelleyecek

Facebook, yanlış haberi paylaşan sayfalara reklam satışını engelleyecek!

Facebook, bundan böyle sahte haber hikayeleri yayınlayan sayfalara karşı bir yeni adım daha atacağını kısa süre önce açıkladı.

Şirket çok daha önceden sahtecilik ve insan kandırmaya karşı yapılan haberler için bazı çalışmalar yapmıştı. bu çalışmalar sosyal ağ sitesi olan Facebook üzerinde sayfaların sitelere hit çekmesi adına yapılan kapak resminin ve başlığın aldatıcı şekilde Facebook üzerinden yayınlanmasıyla kullanıcıları aldatmak üzerine yapılan bir adımı aşmak üzerine olmuştu. Şimdi ise sahteciliğe devam eden sayfalara Facebook artık reklam satışı vermeyecek.

Facebook bugün duyurmuş olduğu yeni adımda hiçbir tartışma şansı sunmadan, sürekli sahteciliğe yönelen ve düzenli olarak yanlış haber paylaşan sayfalara hiçbir reklam satışı şansı sunmayacak.

Facebook, hem sahte hem de yanlış haberlerin paylaşılmasını geçtiğimiz sene kınamaya başlamıştı. Yeni hamlesiyle beraber sahte haberler ve yanlış haberleri paylaşan kişilerin önünü kesmek adına reklamı engelleyecek ve eskisine nazaran çok daha az bir kitleye hitap edecek.

Reklam politikasını değiştiren Facebook, açıklamalarında kısaca tanımlarsak reklamların seyircilere ulaşmasının doğru olduğunu ifade ediyor. Yapılan yanlışlar herkese zarar olarak geri döndüğü ve doğruluktan kaçınılmamanın gerektiğini vurguluyor.

Elbette Facebook, bir sayfanın engellenmeden önceki paylaşımları hakkında bağlantı sayısını tam olarak ifade etmemiş ancak insanlarla oyun oynamak istenmediğini vurguluyor.

Son olarak Facebook, engellenen sayfanın düzenli olarak doğru paylaşım yapacağını ve yanlışı bırakacağını gördüğünde bir şekilde reklamların açılacağını da belirtti.