Facebook ve Instagram’da ne kadar zaman geçirdiğinizi öğrenmek artık mümkün

Kullanıcıların uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğini görmeleri için Facebook ve Instagram‘a yeni bir özellik eklendi.


Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte telefonları bir an bile elimizden bırakmaz olduk. Haliyle telefon içerisindeki uygulamalarda da daha çok vakit geçirmeye başladık. Artık hayatımızdaki en önemli anları, bizim için güzel olan konumların ve olayların fotoğraflarını Facebook ve Instagram gibi mobil uygulamalar üzerinden paylaşıyoruz.

Fotoğraflarımızı paylaştığımız en popüler uygulamalardan olan Facebook ve Instagram, yeni ve kullanışlı bir özellik ile gündemde. Bu özellik sayesinde uygulamalara harcadığımız vakti görebilecek ve buna göre zamanımızı daha iyi bir şekilde ayarlayabileceğiz. Peki, faydalı mı faydalı bu özellik nasıl kullanılır?

Facebook ve Instagram

Instagram’da geçirdiğimiz süreyi nasıl görürüz?

Instagram’da “Ayarlar” sekmesine giriyoruz. Girdikten sonra yeni açılan “aktiviteleriniz” bölümüne tıklıyoruz. Bu bölümde Instagram içerisinde ne kadar vakit geçirdiğimizi pano halinde görmüş oluyoruz.

Facebook ve Instagram

Facebook içerisinde geçirdiğimiz süreyi nasıl görürüz?

Facebook içerisinde geçirdiğimiz vakti öğrenmek de Instagram’daki gibi çok kolay. Facebook içerisindeki “ayarlar ve gizlilik” sekmesine giriyoruz ve “aktiviteleriniz” bölümüne tıklıyoruz. Böylece Facebook içerisinde de ne kadar vakit geçirdiğimizi gösterge panosu halinde görmüş oluyoruz.

Özellikler, deneme amacıyla bazı kullanıcıların kullanımına sunulmuş durumda. Eğer bu şanslı kullanıcılardan değilseniz, maalesef biraz daha beklemeniz gerekecek.