Facebook Türkiye

Facebook skandalından etkilenen Türk sayısı açıklandı!

Facebook, Cambridge Analytica skandalında 50 milyon değil, yaklaşık 87 milyon kullanıcısına ait verinin izinsiz kullanıldığını açıkladı. Verileri kullanılan kişiler arasında birçok Türk de bulunuyor.

Cambridge Analytica skandalından ötürü uzun süredir eleştirilen Facebook, verileri izinsiz olarak kullanılan kişi sayısının 87 milyon olarak belirlendiğini duyurmuştu. Bu bilgiyi paylaşan Facebook CTO’su Mike Schroepfer, etkilenen kullanıcıların büyük bir bölümünün ABD vatandaşı olduğunu belirtmişti. Bugün, paylaşılan verilerin netleşmesiyle birlikte gizliliği ihlal edilen kullanıcılar arasında tam 234.584 Türkün de bulunduğu öğrenildi.

Facebook Türkiye

Paylaşılan verilerde dikkat çeken bir diğer nokta da 234 binden fazla kişiye ait verinin izinsiz kullanılmış olmasına rağmen, veri toplamakta kullanılan uygulamanın ülkemizde yalnızca 223 kişide yüklü olması. Schroepfer, yaptığı açıklamada bu uygulamayı yüklemese bile kullanıcıların sosyal paylaşım sitesindeki arkadaşları üzerinden verilerini kaptırmış olabileceklerini belirtmişti. Bu rakamlar da uygulamanın nasıl çalıştığını ve ne kadar büyük bir kesimi etkilediğini gözler önüne seriyor.

Bu gibi haberlerin ortaya çıkmasıyla sosyal paylaşım sitesi kullanıcı kaybetmeye devam ediyor. Birkaç ay içerisinde bu skandalın şirkete verdiği zararı net bir şekilde görebileceğiz.