Facebook skandalı büyüyor: 50 değil, 87 milyon kullanıcı bilgisi ele geçirilmiş

Cambridge Analytica skandalıyla uzun süredir gündemde olan Facebook’un araştırma kuruluşuna 50 milyon değil, 87 milyon kullanıcı bilgisine ulaşım izni vermiş olabileceği ortaya çıktı.

Birçok kişi tarafından Facebook’un çöküşünün başlangıcı olarak görülen Cambridge Analytica skandalının çapı büyüyor. Skandalın ortaya çıktığı ilk günlerde yalnızca birkaç milyon kişiye ait olan bilgilerin kullanıldığı açıklanmıştı ve sonradan bu sayının yaklaşık 50 milyon civarında olduğu ortaya çıktı. Paylaşılan bir blog yazısı, Cambridge Analytica’nın Facebook sayesinde 87 milyon kullanıcının bilgisini izinsiz olarak kullandığını ortaya koydu.

Cambridge Analytica Facebook

Yazı, Facebook CTO’su Mike Schroepfer tarafından bugün paylaşıldı. İzinsiz olarak kullanılan bilgilerin çoğunun ABD’de yaşayan Facebook kullanıcılarına ait olduğunu da belirten Schroepfer, kişi bilgilerinin kullanılan uygulamalar üzerinden elde edilmiş olabileceğini ve hatta platformdaki arkadaşlar tarafından kullanılan uygulamalar üzerinden kişi hakkında bilgi edinilmiş olabileceğini paylaştı.

Facebook çalışanının paylaştığı blog yazısından da görülebildiği gibi Facebook arkadaşlarınızı da iyi seçmeniz son derece önemli.