Facebook

Facebook, kullanıcılarını geri kazanmak için SMS göndermeye başladı

Paylaşılan verilere göre hızlı bir şekilde kullanıcılarını diğer sosyal paylaşım platformlarına kaptıran Facebook, güvenlik açısından siteye kaydedilen telefon numaraları üzerinden SMS göndererek kullanıcılarını geri kazanmaya çalışıyor.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu olan Facebook, zor günler geçiriyor. İlk olarak kurumların baskılarıyla kullanıcı verilerinin kullanımı konusunda bazı değişimlere imza atan sosyal paylaşım sitesi, şimdi de bu gibi olayların ortaya çıkmasından ötürü kullanıcılarını kaybetmeye başladı. Paylaşılan verilere göre Facebook, özellikler genç kullanıcılarının büyük bir bölümünü diğer sosyal paylaşım platformlarına kaptırıyor. Bu kötü gidişatı durdurmak isteyen şirket, sosyal paylaşım sitesine güvenlik açısından kaydedilmiş telefon numaralarına kullanıcıları yeniden platforma çekebilecek SMS’ler göndermeye başladı.

Facebook

Gabriel Lewis isimli bir Facebook kullanıcısının paylaşımıyla ortaya çıkan durum, Facebook’un gönderilen mesajları platform üzerinden paylaştığını da gözler önüne serdi. İki aşamalı doğrulama sistemini kullanmak adına sisteme kaydettiği telefon numarası üzerinden “Gabriel, … bir fotoğraf paylaştı” şeklinde mesajlar almaya başlayan kullanıcı, şaka maksadıyla mesajlara “Lütfen mesaj göndermeyi kes” şeklinde cevaplar vermiş. Sonradan profiline giren Gabriel, telefon numarasına gönderdiği mesajların duvarı üzerinden paylaşıldığını görmüş. İşte olayı özetlediği tweet:

https://twitter.com/Gabriel__Lewis/status/963121814166630400

Çok geçmeden bu olayı yaşayan başka kişiler de paylaşımlarda bulundu:

https://twitter.com/dcomdico/status/963834878038106112

https://twitter.com/zeynep/status/963823228744552448

Bazı kullanıcılar 5 Ocak tarihinden beri benzer mesajlar aldıklarını dile getirdi. Facebook bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı, ancak mesajları alan kişilerin yaşları bakımından Facebook’u terk eden kısma dahil olması da oldukça ilginç.