Facebook

Facebook’taki verilerin kontrolü kullanıcılara geçiyor

Facebook, tarihinde ilk defa gizlilik ilklerini herkese açık bir şekilde paylaşma kararı aldı. Şirketin böyle bir karar almış olması, sosyal paylaşım platformundaki verilerin kimler tarafından kullanılabileceğinin ayarlanmasına, paylaşılan bilgilerin kontrol edilmesine olanak sunacak. Detaylar haberimizde.

Facebook tarihi bir karar alarak gizlilik ilkelerini herkese açık şekilde paylaşacağını duyurdu. Şirkete olan tepkilerin her geçen gün artması ve başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok topluluğun, ülkenin ve kuruluşun Facebook’u veri hırsızlığı, gizlilik ihlaliyle suçlamasından ötürü bu kararı almak zorunda kalan şirket, kendi verilerinin kontrolünü kullanıcılarına geri verecek.

Facebook kullanıcıları bilgilendirecek

Kullanıcılara, kendi verilerinin kontrolünün iade edilmesinin yanı sıra birçok konuda bilgi de verilecek. Bugünden başlayarak eski paylaşımların silinmesi, reklamların gösterilmesinde kullanılan veriler, hesap silinmesi gibi konularda bilgilendirme yapılacak.

Facebook’un gizlilik konularından sorumlu olan Erin Egan, kullanıcıların herkesle (kendileri de buna dahil) verilerini paylaşmak istemediğini anladıklarını, buna bağlı olarak düzenlemeler yapmak istediklerini söyledi.

Facebook

Avrupa Birliği tarafından hazırlanan genel veri koruma yönetmeliğinden de sorumlu olacak şirket, veri sızıntısı olması durumunda 72 saat içerisinde kullanıcılarına haber verme zorunluluğuna sahip olacak. Bu zorunluluk son derece önemli, çünkü bazı şirketler (örneğin Uber) kullanıcılarının bilgileri çalınmış olsa bile olayın üzerini örtüp çalınan verilerin yarattığı sorunlardan kullanıcılarını haberdar etmeyebiliyor.

Şirket tüm bu değişimleri ve daha fazlasını 25 Mayıs tarihinden, Avrupa Birliği’nin yeni düzenlemesi uygulama koyulmadan önce gerçekleştirmek istiyor. Bakalım yeni Facebook nasıl olacak.