facebook

Facebook çalışanı kullanıcıların her an takip edildiğini itiraf etti!

Facebook’un yürüttüğü çalışmalarla ilgili bir haber kaynağına bilgi vermek isteyen Facebook çalışanı, röportajı gerçekleştirecek kişiden telefonunu kapatmasını istedi ve Facebook’un bu şekilde onu takip edemeyeceğini paylaştı. Çalışanın böyle bir istekte bulunması, Facebook’un her an kullanıcılarını izlediğini ortaya çıkardı.

Bir Facebook çalışanı, sosyal paylaşım platformunun her an kullanıcılarının konumunu takip ettiğini açık bir şekilde dile getirdi. Şirketin son dönemlerdeki planları hakkında özel bir röportaj vermek için Wired editörüyle buluşmaya giden çalışan, editörden buluşmaya geldiği sırada akıllı telefonunu kapatmasını istedi. Çalışan, bu şekilde Facebook’un kendisinin ve Wired yazarının bir araya geldiğini göremeyeceğini, her an kullanıcıların izlendiğini paylaştı.

facebook

Ülkelerin ve kurumların baskılarından ötürü birçok değişim geçiren Facebook’un izlediği gizlilik politikasının takibini yapmak oldukça zor. Ancak, Facebook’ta çalışan birinin kendi işini düşünerek böyle bir açıklamada bulunmuş olması her şeyi net bir şekilde gösteriyor.

Sosyal paylaşım platformu, yalnızca birkaç gün önce kullanıcılarından elde edilen verilerle ilgili önemli bir açıklama yapmıştı. Konuyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.