Facebook Talk

Facebook Gençlere Özel Uygulamasına Başladı

Popüler sosyal medya uygulamaları olan Snapchat ve Instagram gibi uygulamalara gençlerin yönelim içerisinde olduğunu gören Facebook, kaybettiği genç nüfusu geri kazanmak için yeni adımlar atıyor. Bu noktada yenilenmiş ve sadece gençlere özgü yeni bir uygulama geliştiriliyor. Facebook tarafından geliştirilen ve adının Talk olduğu açıklanan uygulama için detaylar ise haberimizde.

Facebook kullanıcı sayısını son yıllarda 2 milyar rakamına kadar çıkarmayı başardı. Sosyal medya devinin 2 milyar kullanıcı sayısıyla beraber dünyanın en çok kullanılan sosyal platformu olduğunu da biliyoruz. Fakat tüm bunlar bir yana dursun Facebook’un artık yavaş yavaş genç nüfusunu da kaybetmeye başladığı belirtiliyor.

Yapılan son analistlere göre Facebook’un genç nüfusu hızla diğer sosyal medya uygulamalarına yönelmekte. Bu durumda kullanıcı sayıları ne kadar fazla olsa da Facebook aktifliği de düşmekte. Bu duruma çözüm oluşturmak isteye sosyal medya devinin şimdilerde ise yeni bir sistem üzerinde çalıştığı belirtildi. Bu kez Facebook uzun süredir konuşulan gençlere özel uygulaması üzerinde çalışmalara başladı.

Facebook Talk

Talk Nasıl Bir Uygulama Olacak?

Facebook tarafından geliştirilen yeni uygulamanın özellikleri konusunda ise belli başlı detaylarda ortaya çıkmış durumda. İddialara göre Talk uygulaması sadece gençlere yönelik bir uygulama olacak. Tabi bunun için Facebook bazı düzenlemelerde getirecek. Öncelikle kullanıcıların 13 yaşından büyük olması şartı aranacak. Bunun dışında uygulamada açılan profiller dışarıdan aramaya da kapalı olacak. Yani gençler sadece arkadaşları ile konuşabilecek. Yabancı kullanıcıların rahatsız edici mesajlarının önüne geçilmesinin amaçlandığı sisteme ek olarak ebeveyn kontrolünün de kullanılması bekleniyor.

Şimdiden geliştirmelerine başlanan Talk uygulamasının. Bu şekilde yeni bir düzende oluşturulan Talk uygulamasının doğrudan Facebook içerisinden mi yoksa ekstra bir uygulama olarak mı sunulacağı ise bilinmiyor. Bu konuda Facebook’un kısa süre sonra bilgilendirme yapması da bekleniyor. Akıllı telefonlarda kullanılması beklenen uygulamanın ne zaman tanıtılacağı konusunda ise bir bilgi bulunmamakta. Talk uygulaması için yapılacak açıklamalardan sonra uygulamanın tüm özelliklerini ve nasıl kullanılacağını sitemizden bulabilirsiniz.