Facebook ile bekarlığa son: Çöpçatanlık özelliğinin denemeleri başladı

Facebook, birkaç ay önce duyurduğu çöpçatanlık özelliğinin denemelerine başladı. Özelliğin yakın tarihte kullanıma sunulması bekleniyor.


Her alana ve her sektöre girmeyi amaçlayan Facebook, Mayıs ayında düzenlenen F8 konferansında sosyal paylaşım platformuna çöpçatanlık özelliği ekleyeceklerini duyurmuştu. Bu özellikle başta Tinder olmak üzere tanışma platformlarına rakip olacak sosyal paylaşım platformu, birçok kullanıcının dikkatini çeken özelliğin denemelerine başladı.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, özelliğin şu an şirket çalışanları tarafından denendiğini Twitter adresi üzerinden duyurdu. Çalışanlar, özelliğin kusursuz şekilde çalışıp çalışmadığını test etmek adına sahte profiller oluşturuyor ve birbirleriyle tanışıyor. Wong, hesap oluşturma sayfasının henüz etkinleştirilmediğine de değindi.

https://twitter.com/wongmjane/status/1025475130569371648?utm_source=teknoekip

Fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer detay da kullanıcılara profillerini kısıtlama özelliği verilmiş olması. Bu özellik, hangi kullanıcıların profilinizi göreceğini ayarlamayı mümkün kılıyor ve böylece istenmeyen durumlardan kaçınılabiliyor.

Facebook test ettiği özelliklerin büyük bir bölümünü kullanıma sunuyor fakat bu, özelliğin kullanım şeklinde veya kullanıcı arayüzünde herhangi bir değişikliğin olmayacağı anlamına gelmiyor. Şirket, özelliğin kullanıma sunulma tarihine dair herhangi bir açıklamada bulunmadı ama deneme aşamasındaki özelliklerin genellikle birkaç ay içerisinde kullanıma sunulduğu biliniyor. Bu özelliğin de ilk olarak Mayıs ayında duyurulduğu, yani birkaç aydır denendiği düşünülürse yakın bir tarihte flörtleşmelerin başlayacağı söylenebilir.

Kaynak