Facebook canlı

Facebook Altyazı Özelliği Geliyor

Güncellemeleri bir bir gündeme gelen Facebook, Instagram ve WhatsApp güncellemelerinden sonra şimdi de ana uygulama için bir güncelleme haberi geldi. Bu kez güncellemenin canlı yayın sistemi için geldiği açıklandı. İşte detaylar.

Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulaması olması Facebook’un, attığı hemen her adımın teknoloji dünyasında gündem olmasına neden oluyor. Son olarak ise Facebook’un gündem olmasına neden olan güncelleme canlı yayın özelliğiyle ilgili oldu.

Facebook Live olarak bildiğimiz ve 24 saat canlı yayın imkanı sunmasıyla öne çıkan sistemin yeni güncellemesinden sonra ise artık alt yazı desteği alacağı ortaya çıktı. Şimdilik sadece özellik hakkında bazı açıklamalar olsa da Facebook’un planları hakkında da birkaç farklı detay ortaya çıkmış gibi görünüyor. Peki bu detayla neler? Güncelleme ne zaman gelecek? Bakalım.

Facebook Canlı Yayın Altyazı Güncellemesi

Mevcut canlı yayın sisteminde kullanıcılar bir yayına başladıklarında standart olarak sadece görüntü ve yayın sesi gibi değerleri sunabiliyorlar. Yani standart canlı yayın sisteminin pek de dışına çıkılmıyor. Fakat Facebook’un son yaptığı açıklamalara göre canlı yayın özelliğinin sanıldığında çok kullanıldığı ve bunun yanında standart canlı yayın sisteminin yeterli bir sistem olmadığını belirten ifadeler ortaya çıktı. Özellikler en büyük sorun ise canlı yayınlardaki dil sorunu. Hemen her ülkeden kullanıcısı olan Facebook canlı yayınlarda kullanıcıların yabancı dillerde yapılan canlı yayınları da izleyerek, canlı yayın özelliğinin trafiğini arttırması için yeni bir adım atacak. Bu adımlar beraber artık kullanıcılar canlı yayınlarına altyazı eklemesi yapabilecekler.

Facebook canlı

Haliyle canlı yayınlar çok daha fazla gösterim elde edebilecek. Yeni sistem üzerinde şu an için çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Facebook’un, alt yazı desteğini ise kısa süre sonra kullanıcı denemelerine açması bekleniyor. Açıklamalara göre kullanılacak olan teknolojide seslerin yazıya dökülmesi sağlanacak. Fakat bunu doğrudan Facebook yapmayacak. Bunun yerine 3.parti uygulamaları kullanarak çeviri yaptırmak gerekecek. Facebook sadece bu uygulamalara destek vermiş olacak. Tüm bu özellikleri sunacak olan güncellemenin ne zaman geleceği ise kesin değil.