Evren ile ilgili
Evren ile ilgili

Evren ile ilgili bazı teoriler

Evren, oldukça geniş bir yer kaplamaktadır. Eğer ki evreni Dünya olarak kabul etseydik Dünya bir atom parçası kadar bile yer kaplamazdı. Evren bu kadar geniş bir yer. Bu konuda daha anlaşılır bir örnek vermek gerekirse ışık hızı saniyede 300.000 kilometreye ulaşıyor. 1 ışık yılı, ışığın 1 yılda aldığı mesafedir. Eğer ki bilinen evrenin en ucundan diğer ucuna ışık hızında gidilseydi bu 93 milyar yıl sürerdi. Yani buna insan ömrü yeterli gelmezdi.

Evren ile ilgili teoriler

Evreni araştıran veya evrenin devasa oluşuna hayran kalan birçok insan evrenin sonunda ne olduğunu, evrenin aslında nerede olduğunu veya evrenin nereye gittiğini merak ediyor olabilir. Evren ile ilgili ortaya atılan bir teori evrenin aslında atomun kendisi olduğu. Yani evren aslında bir atomdan ibaret. Bunu ortaya atan araştırmacılar bunun nedeninin evrenin atom altı dünyasına çok benzediğini söylemesidir. Bilindiği üzere atom altı dünyası oldukça geniş bir alana sahip. Atomun içerisine girildiğinde devasa bir boşluk yer alıyor. Atomun merkezi atomun içerisinde küçücük bir nokta kadar görünüyor. Bu şekilde adeta bir evreni andıran atomun bir evren olduğu düşünülüyor.

Evren ile ilgili bazı teoriler
Evren ile ilgili bazı teoriler

Evren ile ilgili ortaya atılan bir diğer teori ise evrenin aslında başka bir medeniyet tarafından oluşturulduğu. Bilindiği üzere kardashev ölçeği, enerji kullanımı ile ilgili bir bilgi veriyor. Bu ölçeğe göre henüz 1. kademeye ulaşmadık. Ölçekte insanların ürettiği enerji miktarı baz alınarak medeniyetin ne seviyede olduğu belirleniyor. Dünya gezegenindeki enerji kaynaklarını kullanmak henüz bir başlangıç Ölçeğe göre daha güneşin enerjisinden tam anlamıyla faydalanmak, çevredeki yıldızların enerjisinden faydalanmak, diğer galaksilerin enerjisinden faydalanmak gibi pek çok aşama bulunuyor.

Ortaya atılan bu teoriye göre evren aslında farklı bir evren tarafından oluşturulan bir simülasyon. Yani insanlar aslında gerçek değil, sadece bir simülasyondan ibaret. Kendi evrenindeki pek çok yere hakim olabilen bir medeniyet, buradaki enerjiden yararlanarak devasa bir evren oluşturdu. Bu da yeni bir hayat sağladı. Tabii ki bunlar bir teori, gerçek olup olmadığı bilinmiyor.