EOS Guido Vranken

EOS ağında açık bulan hacker bir haftada 120 bin dolar kazandı

EOS ağında ciddi güvenlik açıkları tespit etmesi ve bunları bildirmesiyle gündeme gelen Guido Vranken, sadece bir hafta içerisinde 120 bin dolar kazanmayı başardı.


Hollandalı siber güvenlik uzmanı Guido Vranken, EOS kripto para ağındaki açıkları bularak sadece bir hafta içerisinde 120 bin dolar (553.500 TL) kazandı. Kripto para ağlarındaki güvenlik açıklarını bulmasıyla tanınan Vranken, daha önceden Ethereum, Ripple ve Stellar’da açıklar bulduğu için de ödüllendirilmişti.

Paylaşılan bilgilere göre yetenekli hacker, EOS ağında 11 adet doğrulanmış açık buldu. Bu açıklardan bazılarının ciddi sorunlara neden olabilecek, büyük açıklar olduğu tespit edildi. Yaklaşık bir sene süren ICO ile 4 milyar dolardan fazla yatırım toplamayı başaran EOS, bu gibi açıkların bulunmuş olmasından memnun olduklarını ve Vranken’ın başka açıklar bulması durumunda seve seve ödeme yapacaklarını bildirdi.

https://twitter.com/GuidoVranken/status/1003782704310247424

Vranken’ın yalnızca 11 açık bularak bu kadar büyük bir ödül kazanmış olması size garip geliyor olabilir, ancak böylesine büyük kripto para ağlarındaki en küçük güvenlik sorunlarının bile milyonlarca dolara mal olduğu biliniyor.

Kaynak