elon musk 1 1

Elon Musk’a göre yapay zeka nükleer silahlardan daha tehlikeli

Bir etkinliğe konuşmacı olarak katılan Elon Musk, yeniden yapay zeka teknolojisi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, yapay zekanın nükleer silahlardan bile tehlikeli olduğuna inandığını söyledi.

SpaceX ve Tesla Motors gibi sektörlerinde öncü olan şirketlerin kurucusu olan Elon Musk, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan yapay zekaya ilginç bir şekilde oldukça karamsar yaklaşıyor. Teksas’ta düzenlenen SXSW etkinliğine konuşmacı olarak katılan Musk, konuşması sırasında yapay zekanın tehlike arz ettiğinden bahsetti.

Konuşmacılardan gelen sorular üzerine bu konuya değinen başarılı iş adamı, yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesine karşı olmadığını, ancak bazı kısıtlamaların ve düzenlemelerin gerekli olduğuna inandığını paylaştı. Musk, yapay zekanın sınırlar olmadan nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini söyledi.

elon musk

Elon Musk: Yapay zeka bizlerden üstün olacak

Konuşmasında yapay zeka teknolojisine karşı neden karamsar yaklaştığından bahseden Musk, teknolojinin bir noktadan sonra tüm insanlardan üstün olacağını söyledi. Musk’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Ben yapay zekanın anlık gelişimini takip eden kişilerden birisiyim ve dünyadaki herkesten iyi olabileceği fikri beni çok korkutuyor. Gelişebilmesinde hiçbir sınır yok.”

İş adamı, bu sözlerine örnek olarak 2017 senesinde eski Çin oyunu Go’da dünya şampiyonunu yenmeyi başaran AlphaGo’yu gösterdi. Google tarafından geliştirilen yapay zekanın şu an Go oyununda insanlıktan iyi olduğunu belirten Musk, Tesla tarafından geliştirilecek sürücüsüz otomobillerdeki yapay zekanın da en iyi sürücüden 2 kat daha güvenli olacağını iddia etti. Elon Musk’a göre bu gibi örnekler, yapay zekanın insan becerilerinin ötesine geçmeye başladığını gösteriyor.

Yapay zeka konusunda uzmanların farklı görüşleri ve fikirleri var. Sizce yapay zeka teknolojisinin insanlığa katkısı olacak mıdır?