Dijital dönüşüm
Dijital dönüşüm

Dijital Dönüşüm Veri İhlali Sebebiyeti Verebilir

Thales tarafından yapılan araştırmaya göre, Dijital dönüşüm şirketlerin çoğunun risk altında olduğuna dair bilgiler ortaya çıktı.

Dijital konusunda çoğu şirket pozitif görüşlere sahip fakat 2019 Thales veri raporuna göre bu durum pek de pozitif değil. Özellikle Facebook platformunun Cambridge Analytica skandalı ardından veri ihlali konusunda güvende olup olmadığımız konusunda sorunlar ortaya atıldı.

Bu dönüşümün Siber tehditlere yol açabileceğini ve bu durumdan zarar görecek olan kişilerinde şirketler olduğunu belirtelim. Finansal olan kuruluşların bildiği gizli bilgiler, siber çalışma alanında ciddi çalışmalara sebebiyet veriyor.

"<yoastmark

Thales aslında siber güvenlik firması olarak biliniyor ve yapmış olduğu anket sonucunda %97’ sinin dijital dönüşüm içerisinde olduğunun belirtmesi ortaya çıktı. Bu kişilerin aynı zamanda hassas verileri de kullandıkları belirtildi. Ayrıca kayıt altına aldıkları üzerinde de belirtmede bulunuldu.

Rapor kısmında kendini belli eden başka bir detay ise şirketlerin sadece %30’luk kısmında şifreleme seçeneğini tercih ettiğine dair raporda yerini aldı. Tüm olan bu durumlara bakılacak olursa, güvenlik konusunda şirketlerin çoğu bölümünün siber tehdit altında olduğunu görüyoruz.