Adelie Penguen 1 1

Devasa penguen kolonisi ‘dışkı sayesinde’ keşfedildi

Antarktika’da tam 1.5 milyon Adélie penguenini barındıran yeni bir koloni keşfedildi. Bilim insanları, uydu fotoğraflarını incelediklerinde gördükleri dışkı izleri sayesinde penguenlerin yerini buldu.

Antarktika’da bulunan Danger Islands’da (Tehlike Adaları) 1.5 milyon üyeden oluşan devasa bir Adélie pengueni kolonisi keşfedildi. Bölgedeki canlılık faaliyetlerini araştırmak adına düzenli olarak uydu fotoğraflarını inceleyen bilim insanları tarafından ortaya çıkarılan penguenler, yapılan açıklamalara göre beyaz buz tabakası üzerindeki dışkı izleri sayesinde bulundular.

Adelie Penguen

 

Penguenlerin bu bölgede yaşadıkları biliniyordu, ancak sayılarının bu kadar kalabalık olduğu hakkında bugüne kadar hiçbir bilgimiz yoktu. Bilim insanları, penguenlerin görüntülendiği bölgenin iklim değişikliğinden ötürü tehlikede olduğunu, penguenlerin bulunmuş olmasının iklim değişikliğine karşı verilen mücadelede yardımcı olabileceğini düşünüyor.

 

Bu devasa koloninin bulunmasıyla birlikte bölgedeki pengune nüfusu yaklaşık yüzde 70 oranında artış gösterdi. Bölgenin zorlu hava koşulları, daha çok bilginin elde edilebileceği araştırmaların yapılmasını zorlaştırıyor.