ABD Donanması

Çinli hackerlar ABD’nin savaş bilgilerini çaldı!

Çin hükümetiyle bağlantılı olduğu düşünülen hackerlar, ABD’nin savaş durumunda kullanılacak denizaltı savaş bilgilerini çaldı.


Çin hükümeti tarafından desteklendiği düşünülen bir hacker grubu, savaş durumunda kullanılmak üzere saklanan denizaltı savaş bilgilerini çaldı. ABD Donanması ile iş birliği içerisinde olan bir şirketten çalınan bilgiler, ilginç bir şekilde şirketin gizli olmayan ağında depolanmıştı. Yapılan açıklamaya göre bu bilgilerin tek başına herhangi bir gizliliği bulunmuyor, ancak uygun bir şekilde bir araya getirilmeleri durumunda son derece gizli planları ortaya çıkarabiliyorlar.

ABD Donanması

Şirketin neden böylesine gizli bilgileri herkese açık sunucusunda depoladığı bilinmiyor, ancak ABD Donanması olayın yaşanmış olmasından hiç memnun değil. Ocak ve Şubat aylarında şirketin sunucularına saldırarak toplamda 614 GB boyutunda veriyi ele geçiren hackerların sinyal bilgilerini, sensör verilerini, kriptografi bilgilerini ve hatta Donanma’ya ait Sea Dragon isimli bir projenin bilgilerini çaldığı biliniyor.

Kaynak