BlackBerry, Twitter’a dava açtı!

Mesajlaşma teknolojileri konusunda patent korumasına çok fazla önem veren BlackBerry yapılan ihlaller karşısında kollarını sıvadı. Geçtiğimiz dönemlerde Facebook ve snapchat davasından sonra Twitter’a da dava açıldı. İşte detaylar..

Telefon sektörünün ilk zamanlarında çok büyük bir ses getirmiş olan BlackBerry, sadece kendi telefonlarını ilgilendiren bir mesajlaşma yazılımını geliştirmiş ve bu alanda ciddi bir hamle yapmıştı. Firma şimdide izinsiz teknolojilerini kullananlarını dava ediyor.

blackberry

Birer birer dava açıyor

Kaliforniya’da açılan davaya göre Twitter’ın bazı önemli patentleri ihlal ettiği iddia ediliyor. Bunlar arasında yeni gelen mesaj bildirimlerinin daha optimize hale getirilmesi, uygulama içerisine odaklı reklamların entegre edilmesi, bir sohbette karşı tarafın mesajı okuyup okumadığının anlaşılması var.

BlackBerry dava dilekçesinde mobil mesajlaşma konusunda bir lider olduğunu, bu süreçte çok önemli teknolojiler geliştirdiğini ve bunları koruma altına aldığını ifade ediyor. Twitter’ın ise bunları bilinçli bir şekilde ihlal ettiğini iddia ediyor.

Firma bu ihlaller karşısında mahkeme masrafları ve avukat masrafları da dahil uğradığı tüm zararların karşılanmasını talep ediyor. Alınan savunmalar sonrasında mahkeme duruşma yapılıp yapılmayacağına karar verecek.