Bir Kripto Para Borsasi Daha Iflas Etti Paralar Geri Odenmeyecek

Bir Kripto Para Borsası Daha İflas Etti, Paralar Geri Ödenmeyecek!

Nano ticareti kolaylaştırmak için Bitgrail ismindeki kripto para borsası 170 milyon dolar değerinde 17 milyon XRB’yi kaybederek iflas etti.

Bitgrail ismindeki kripto para borsası İtalya merkezli olup birkaç haftadır kapalı olarak müşterilerini korkutmuştu. Şirketin yöneticisi ise kısa süre önce bir açıklama yaparak ‘hack’ ifadesi kullanmak yerine RaiBlock olarak bilinen 17 milyon Nano kripto para biriminin çalındığını belirtti. Elbette bu miktar borsadaki toplam paranın %13’lük bir kısmına denk geliyor ve bu durumda vurgulandı. Bir yandan ise şirket sahibi müşterilerinin paralarının geri ödenmesi pek mümkün değil dedi.

Bir Kripto Para Borsası Daha İflas Etti Paralar Geri Ödenmeyecek1

 

Çok hızlı işlenmesinden kaynaklı yoğun ilgi gören XRB geçtiğimiz Aralık ayında 0,20 dolar civarında işlem görmüş ve %17500 değer kazanarak 35 dolar seviyesine yükselmişti.

28 Ocak günü atılan bir tweet ile XRB işlemlerinde kısıtlama getirildi ve müşteriler panik etmek zorunda kaldı. Aslında korktukları başına geldi ve çalındığı belirtildikten sonra geri ödemenin olmayacağı söylendi.