20171114 ross128b f840 580x356 1

Bilim Adamları Yaşanabilir Atmosfere Sahip Gezegen Keşfetti!

Uzay araştırmaları bilim adamları güneş sistemimize yaklaşık 11 ışık yılı uzaklıkta bulunan Ross 128b isimli bir gezegende yaşam olabileceğini düşünüyor.

ESO’ya (Avrupa Güney Rasathanesi) bağlı uzmanlar tarafından keşfedilen ve Ross 128b adı verilen bir gezegenin bulunduğu yörüngenin hayata bulma ihtimali yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca gezegenin ılıman bir iklime sahip olduğu belirtiliyor. Kırmızı cüce olarak adlandırılan yıldızlardan birinin yörüngesinde dönen gezegen dünya benzeri bir yaşam alanına sahip olabilir.

Ross 128b isimli gezegen Şili’de bulunan bir gözlem evi tarafından keşfedilmişti. HARPS olarak adlandırılan Yüksek Duyarlı Dikine Gezegen Arayıcısı tarafından keşfedilen gezegende yaşam olma ihtimali oldukça yüksek.

Ross 128b’de Hayat Olabilir!

Ross-128b

Şili’li araştırma grubunun arasında bulunman Rodrigo Diaz isimli uzay araştırmacısı yaptığı açıklamalarda, Ross 128b’nin daha önce tanımlandığını fakat gezegenin daha net tespit edilmesi için gerekli gözlemlerin bir hayli uzun sürdüğünü belirtti.

Ayrıca uzay bilimci, gezgenin yörüngesinde döndüğü yıldızın bizim güneşimizden biraz daha küçük ve güçsüz olduğu aktarıldı. Ayrıca Ross 128b’nin dünyadan 1,4 kat daha fazla kütleye sahip olduğu bildirildi. Gezegenin yaydığı ısıdan yola çıkarak gezegende su bulunma ihtimalinin yüksek olduğu belirtilirken su olan bir yerde hayat olma ihtimalide bir hayli fazla.

Ortaya atılan bu iddiaların daha somut kanıtlarla saptanabilmesi için gezegenin biraz daha ayrıntılı araştırılması gerektiği vurgulandı.