AMD Ryzen1 1

Asus ROG’dan AMD Ryzen Dizüstü Bilgisayar Geliyor.

AMD yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada Ryzen tabanlı dizüstü bilgisayarlarını bu yılın sonlarına doğru sunabileceklerini açıklamışlardı. Asus tarafından yayınlanan video ile beraber; açıklamanın aksine daha erken günlerde Ryzen ile tanışacağız gibi gözüküyor.

Asus’un ROG serisi modellerinde yüksek performanslı teknolojilerini geçmişte kullandığını biliyoruz. Oyuncular için her geçen gün artan grafik ve bilgisayarlardaki performans ihtiyacı yeni oyunların gelmesi ile bir zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. Asus ROG’un Youtube yayınlanan dizüstü videosunda dikkatleri çeken iki nokta bulunuyor. Birincisi video içerisinde yer alan tanıtımda Ryzen’i ifade eden turuncu logo ve açıklamasında yer alan # Computex2017 hashtagi.

30 Mayıs 2017 da başlayıp 3 Haziran 2017’ye kadar devam edecek olan Computex 2017 fuarında Asus’un AMD Ryzen tabanlı bilgisayarı ile tanışacağımız kesin gibi. Daha önce yapılan açıklamada Ryzen modelinin diğer modellere göre hem grafik hem de işlemci gücü olarak daha fazla performans göstereceği ifade edilmişti. Bu aynı zamanda daha az güç tüketimi demek oluyor. Asus’un performans sunmayı amaçladığını düşündüğümüze göre son dönemde çıkan Vega Frontier Edition Modelini de kullanması muhtemel seçenekler arasında olduğunu da söyleyebiliriz.

Bildiğiniz gibi AMD ürün çeşitliliği bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip. AMD Ryzen ile de bu yelpazede konumu nasıl olacak ilerleyen günlerde göreceğiz.

Şimdi Asus tarafından yayınlanan videoyu izleyelim.

Asus Ryzen ile ilgili düşüncelerinizi formumuzdan paylaşabilirsiniz.