Apple batarya

Apple, batarya değişimi yapan müşterilerine para iadesi yapabilir

Batarya kapasitesi azalan akıllı telefonların donanım performansını kısıtlayarak kullanıcılarını bir anlamda kandıran Apple, batarya değişim fiyatlarında indirim yapmış olmasının ardından batarya değişim ücretlerini iade etme konusunu değerlendiriyor.

Batarya kapasitesinin azalmasına bağlı olarak iPhone’ların donanım performansını kısıtlayan Apple, Senatör John Thune’dan aldığı mektupla birlikte batarya değişimi yapan müşterilerine para iadesi yapılacağı söylentileriyle gündeme geldi. 2 Şubat’ta gönderdiği mektupta Apple’ın telefonların performansını kısıtlamasından ötürü kullanıcılara para iadesi yapmasının doğru olacağını belirten senatör, fiyatta indirim yapılmasının aideyi gerekli kıldığını düşünüyor. İndirim yapılmadan önce 79 dolar olan batarya değişimi, indirimin ardından 29 dolara düşürülmüştü.

Apple batarya

Beş sayfalık mektupta Apple’ın fiyatlarını aşağı çekmeden önce batarya değişimi yapan kullanıcılara para iadesi yapmasından bahsediliyor, ancak maalesef ücretsiz batarya değişimiyle ilgili bir istek bulunmuyor. iPhone kullanıcılarının zorunluluktan ötürü batarya değişimi yaptığına dikkat çeken senatör, Apple gibi bir şirketin kullanıcılarını mağdur etmemesi gerektiğine de mektupta yer vermiş.

Apple’dan cevap geldi

Şirketin kamu politikası yardımcı başkanı Cynthia Hogan, mektubu incelediklerini ve konuyu değerlendirmeye aldıklarını paylaştı. Yakın tarihte bu mektubun işe yarayıp yaramadığını göreceğiz ve mektuba verilen cevaba göre ülkemizde de fiyat değişiklikleri yapılacaktır.