Android’de internet paylaşımı nasıl yapılır?

Android işletim sistemine sahip telefon aracılığı ile hattınızda tanımlı olan internetinizi arkadaşlarınızın telefonu ya da tablet veya dizüstü bilgisayarınızla nasıl paylaşabileceğinizi aktaracağız.


Oldukça basit olan bu işlem sayesinde telefonunuzu kişisel bir kablosuz bağlantı noktasına dönüştürebilirsiniz. Ayarlar bölümünde yapacağınız bir kaç dokunuş sayesinde, ihtiyacınız olan herhangi bir cihaz ile evinizde ki Wi-Fi bağlantısı gibi güvenli bir şekilde internet paylaşımı yapabilirsiniz. Öncelikle aşağıda belirttiğimiz adımlar cihazın modeline ve işletim sistemine göre değişiklik gösterebilir. Ancak gelen işleyiş belirteceğimiz şekildedir.

Android işletim sisteminde İnternet Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle işleme başlamak için Ayarlar’ın Bağlantı kısmından “İnternet paylaşımı” bölümüne girin.

Açılan ekranda “Wi-Fi hotspot”a giriş yaptıktan sonra “Wi-Fi hotspot ayarla” kısmından bağlantıya bir isim ve en az 8 karakterli bir şifre tanımlayın. (Ya da varsayılan ağ adını ve şifreyi de kullanabilirsiniz)

Şayet internetinizi belirli bir sayıda kişi için açmak isterseniz de dilediğiniz rakamı buradan  ayarlayabilirsiniz. “Kaydet” dedikten sonra “Wi-Fi hotspot” u aktif hale getirerek internet paylaşımını gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

Son işlem ise internete girmesini istediğiniz cihaz ile paylaştığınız Wi-Fi ağına tıklamak ve belirlediğiniz şifreyi girmek.