google harita yol tarifi 1

Android’de Google Haritalar için 3 İpuçları ve Püf Noktaları  

Google’ın sürekli gelişen Haritalar uygulaması giderek temel bir yaşam arkadaşı haline geldi. A’dan B’ye gitmenin bir yolundan çok, sizi en yakın yere yönlendirebilir, bir alışveriş merkezinin içini haritalayabilir ve sizi yemekhaneler, salonlar gibi yerel bölgenizdeki en iyi yerlere yönlendirebilir. Google’ın yeni özellikler ve yeniden tasarımlarıyla düzenli olarak güncelleme eğilimi sayesinde, bunlara ayak uydurmak zor olabilir, bu yüzden sizi hızlandıracak üç ipucu ve püf noktası var.

Google Harita

Rotanıza Birden Fazla Durak Ekleme

Google Haritalar’ın masaüstü sürümünün temel özelliği olan özellik sonunda akıllı telefonlara geldi. Rotanız üzerinde nasıl birden fazla durak ayarlayacağınız:

  • Ana ekranda sağ alttaki mavi yol tarifleri simgesine dokunun, ardından başlangıç noktanızı ve hedefinizi girin.
  • Sağ üstteki üç noktaya, “Durdurma ekle” ye dokunun ve sonra gitmek istediğiniz konumu girin. Konum adlarının solundaki küçük hamburger simgelerini kullanarak ve onları yukarı veya aşağı sürükleyerek yerleri yeniden sıralayın.

Çevrimdışı Kullanım İçin Haritalar’ı İndirin

Google Haritalar’ın çevrimdışı yönü her zaman kullanmak için bir gizlilik olmuştur, hiçbir zaman olması gerektiği kadar kolay olmamıştı. Neyse ki, birkaç güncelleme önce Google, daha basit hale getirmek için bu özelliği elden geçirdi.

  • Ana Haritalar ekranından çevrimdışı kaydetmek istediğiniz alanın adını yazın, sol üstteki menü simgesine (üç yatay çizgi) basın, “Çevrimdışı alanlar” ve ardından “+” simgesine dokunun. Çevrimdışı erişmek istediğiniz alanı seçip “İndir” e basın.
  • İndirilen haritalar çok yer kaplar, bu yüzden onları SD kartınıza kaydetmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için, menüde“Çevrimdışı alanlar” a gidin, sağ üstteki dişli simgesine dokunun, ardından “Depolama tercihleri” altında indirme konumunuzu değiştirin.

Bilgisayarınızdan Telefonunuza Yol Tarifi Gönderme

Google Haritalar’ı bir bilgisayarda kullanmak, telefondan daha kolaydır – dokunmatik ekranlar kaygan ve harikadır, ancak ham işlevsellik için klavye ve fare halen tercih edilmektedir. Bilgisayarınızdaki Google Haritalar’da bir konum ararsanız, kartında “Cihaza gönder” seçeneğinde bir seçenek görürsünüz. Bunu tıkladığınızda, telefonunuzda o yerin yol tariflerini içeren bir bildirim alırsınız.